Bidrag för ideellt arbete

Krokoms kommun har en pott på 50 000 kronor för 2021 att användas i det ideella arbetet med integration av asylsökande och flyktingar med uppehålls­tillstånd.

Föreningar och ideella organisationer verksamma i Krokom som strävar efter att ge asylsökande och nyanlända en meningsfylld sysselsättning kan söka bidrag. Bidraget ska möjliggöra det ideella arbetet med integration och kan exempelvis användas till att bekosta transporter, läromedel och förtäring. Kommunen ersätter även privatpersoner som går introduktionsutbildningen; Handledare för övningskörning, under förutsättning att hen övningskör med minst en person ur målgruppen.

Varje förening eller ideell organisation kan få maximalt 10 000 kronor. Vid många ansökningar kommer bidraget att fördelas i relation till hur många asylsökande och nyanlända som bor på orten.

Ansökan kan göras på blanketten "Ansökan om bidrag för ideellt integrationsarbete eller via e-tjänst. När ansökan kommit in till oss kommer återkoppling att ske inom ungefär två veckor.

 

Ansökan om bidrag för ideellt integrationsarbete - e-tjänst Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Ansökan om bidrag för ideellt integrationsarbete - blankett Word, 57 kB, öppnas i nytt fönster.

Två medarbetare i Krokoms kommun
Hjälpte informationen på sidan dig?

Meny