Timvikarie till förskola och fritidshem

Ett jobb med plats för variation och omtanke

Vill du vara vår timvikarie i ett av de viktigaste jobben som finns? Har du behov av ett extrajobb? Är du ny på arbetsmarknaden? Är du nyfiken på yrken inom förskolan och fritidshemmet? Sök till oss!

Vi söker flexibla och engagerade timvikarier till våra olika verksamheter inom barnomsorgen i Krokoms kommun. Som timvikarie får du möjligheten att vara en viktig del av vårt team. Vi behöver dig!

Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

En dag som timvikarie

Att jobba som timvikarie inom barnomsorgen i Krokoms kommun innebär att du ersätter ordinarie medarbetare vid korttidsfrånvaro eller andra uppkomna behov.

I Krokoms kommun har vi 21 förskolor för barn 1–6 år och 15 fritidshem för barn 6 – 12 år, utspridda över hela kommunen.

Timvikariaten kan röra sig om att arbeta enstaka dagar och arbetspass på olika förskolor och fritidshem eller längre perioder på en och samma enhet.

På förskolan och fritidshemmet blandas aktiviteter med basbehov och pedagogisk verksamhet. Ditt uppdrag blir såklart att vara med barnen och hjälpa till i verksamheten, som sker genom lek och aktiviteter både ute och inne. Du blir en trygg förebild och ansvarsfull vuxen i barnens vardag.

 

Din kompetens

För att jobba som timvikarie hos oss krävs flexibilitet och tillgänglighet för kortvariga uppdrag och förmåga att snabbt anpassa sig till olika arbetsmiljöer.

• Du behöver inte vara utbildad för att jobba som timvikarie, men det är ändå en fördel om du har en utbildning inom pedagogiskt arbete med barn och unga.

• Om du har tidigare erfarenhet av arbete i förskola eller fritidshem, har egna barn eller erfarenhet av yngre syskon eller andra barn, ser vi det som meriterande.

Du har ett stort intresse för att bidra till barns lärande och utveckling. Du sätter barnets bästa i första rummet och du tycker om att arbeta med människor och bygga relationer.

Som person är du flexibel och har en bra anpassningsförmåga. Vi söker dig som tycker om att samarbeta med kollegor och kan ta eget ansvar.

Du ska ha fyllt 18 år

Du behöver kunna förstå och ta till dig information på svenska, både i tal och skrift.

Ett viktigt krav för att få arbeta inom verksamheten är att lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Om du blir aktuell för vikariat, så behöver du beställa ett sådant utdrag hos Polisen. Begäran görs på Polisens webbsida www.polisen.se

 

Övrig information

Timvikariat.

Omfattningen av arbetet är både deltids- och heltidsvikariat, beroende på behoven i verksamheten och hur mycket du har möjlighet att vikariera.

Det kan variera var behoven finns geografiskt, så ange var i Krokoms kommun du kan tänka dig att vikariera och ange gärna i hur stor omfattning du kan arbeta.

Vi har löpande rekrytering så tveka inte att söka direkt. Våra behov är stora, så för dig som kan så finns möjlighet att börja inom kort.

Sista ansökningsdatum är 3 mars 2024.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga representanter nås genom kommunens kundcenter, 0640-161 00

Välkommen med din ansökan!

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Medarbetarna har ordet

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny