Modersmålslärare i nord­samiska

Ett jobb med plats för utveckling

Vill du vara med och bidra till nästa generations flerspråkighet? Sök då den här tjänsten som modersmålslärare i Krokoms kommun.

Sök jobbet direkt via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krokoms kommun är samiskt förvaltning­sområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra samiska språken och kultur.

Vi söker nu en modersmålslärare i nord­samiska. Tjänsten kommer att vara fördelad mellan Änge, Rödön, Hissmo- och Valsjöbyns skolor.

Krokom, kommunen mitt i Jämtland

Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Barn- och utbildningsförvaltningen, med ca 800 medarbetare och 18 rektorer, ansvarar för verksamheten i grundskola F-9, anpassad grundskola, fritidshem och förskola samt kost och lokalvård. Var femte invånare är barn eller skolungdom yngre än 12 år. Vi har 16 grundskolor och 21 förskolor spridda över hela kommunen.

Du kommer att möta elever i Änge, Rödön, Hissmo- och Valsjöbyns skolor.

En dag som modersmålslärare

Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra samiska språken och kultur.

Huvuduppgiften i arbetet är att planera, undervisa och inspirera eleverna utifrån de kommunala och nationella styrdokumenten.

Du kommer att arbeta på flera olika skolor där du förutom att träffa eleverna även kommer att ha ett nära samarbete med ordinarie pedagoger och skolledning.

Ta chansen och var med och bidra till nästa generations flerspråkighet – ett mycket belönande arbete!

Din kompetens

För att arbeta som modersmålslärare ska du ha någon form av pedagogisk utbildning som arbetsgivaren ser som lämplig.

Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare. Du är engagerad och har ett genuint intresse för ungdomars utveckling och lärande. Du kan lyssna, uppmuntra, inspirera och utmana dem att utvecklas vidare.

Då arbetet sker i samverkan med andra krävs att du har god samarbetsförmåga, vilket även är viktigt för en god kommunikation med elever, vårdnadshavare, kollegor och övriga.

Tidigare erfarenhet av att ha arbetat med studiehandledning och/eller modersmålsundervisning är meriterande.

Körkort och tillgång till bil är önskvärt då våra elever befinner sig på olika skolor

Övrigt

Vikariat 100 % heltid tom 2024-01-31 med tillträde omgående. Eventuellt kan det komma att förlängas.

Sista ansökningsdag: 2024-01-02

Vi har en löpande rekrytering, så vänta inte med din ansökan, eftersom tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden tar slut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Medarbetarna har ordet

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny