Flexibla kockar till kostpoolen

Ett jobb med plats för engagemang och glädje

Har du en god samarbetsförmåga, lätt att anpassa dig till nya förutsättningar samt tycker att matlagning och service är det roligaste som finns? Då ska du läsa vidare och söka jobbet som kock i Krokoms kostpool!

På kost- och lokalvårdsenheten arbetar ca 120 medarbetare och enheten ingår i Barn- och Utbildningsförvaltningen. Kostenheten arbetar med maten på förskolor, skolor, särskilda boenden och matlådor till hemtjänst. Kommunen har 40 produktions- och mottagningskök där det totalt produceras ca 3500 portioner varje dag. Inom enheten arbetar ungefär 80 medarbetare. Krokoms kommuns kostpool består av 6 heltidsanställda kockar och ca 30 timanställda ekonomibiträden. Att arbeta som kock i kostpoolen innebär att ersätta ordinarie medarbetare vid frånvaro.

En dag i Kostpoolen är aldrig den andra lik

Som kock i kostpoolen har du en viktig roll för att verksamheten ska fungera även när ordinarie personal är frånvarande. Du kommer i rollen att arbeta på många olika arbetsplatser och arbetsuppgifterna är varierande beroende på vart du arbetar för dagen, det kan vara en på förskola, ett skolkök eller inom äldreomsorgen.

I arbetet ingår bland annat tillagning av frukost, lunch och mellanmål. Du ansvarar för att hantera livsmedlen på ett säkert sätt, genomför egenkontroll, sköter varubeställingar,diskar samt håller kök och utrustning rena enligt gällande riktlinjer. I de större köken ingår du i ett team medan det är vanligt med ensamarbete på våra förskolor. På vissa förskolor ingår även lokalvård i det dagliga arbetet.

Arbetet i kostpoolen ställer krav på att du ska kunna sätta dig in i nya arbetssituationer, ta ansvar och egna initiativ utifrån yrkesrollen och inom givna ramar. Arbetet kräver stor flexibilitet och vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet samt förmåga att arbeta med andra.

Din kompetens

Vi söker dig som har genomgått en 3-årig gymnasial utbildning inom hotell och restaurangprogrammet eller likvärdig utbildning eller erfarenhet.

  • Körkort och tillgång till egen bil är ett krav
  • God datorvana är ett krav.
  • Du har en god förmåga att uttrycka dig på svenska i tal och skrift.
  • Du har en god planerings- och samarbetsförmåga.

Vi tror att du med stor serviceanda, stort engagemang och god kommunikation alltid sätter matgästen i centrum, gammal som ung. Välkommen med din ansökan!

Vi lägger stor vikt vid din personliga lämplighet och din förmåga att arbeta med andra

En hälsning från din blivande chef

Med mig som chef kommer du att arbeta med frihet under ansvar. Jag tror på ett närvarande ledarskap och gör det jag kan för att leva upp till det. För mig är det viktigt att alla får komma till tals och jag tror att det bästa sättet att driva en verksamhet framåt är att göra det tillsammans med dig som medarbetare.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.
Arbetstiden är varierande och förlagd till dagtid vardagar.

Sista ansökningsdag: 2023-10-15

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan ansökningstiden är slut, så vänta inte med att skicka in din ansökan!

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny