Handläggare civilt försvar

Ett jobb med plats för utveckling

Den försämrade säkerhetspolitiska utvecklingen i Sveriges närområde understryker behovet av ett starkt totalförsvar och en stärkt krishanteringsförmåga. Nu söker vi dig som är strategisk, målinriktad och engagerad och som vill vara med och utveckla kommunens civilförsvarsarbete.

En dag på jobbet

Arbetet innebär i första hand att analysera vilka behov som finns för att utveckla och stärka kommunens planering och arbete med socialtjänstens och den kommunala hälso- och sjukvårdens civila försvar. Vidare ta fram en övergripande plan för fortsatt arbete utifrån den analys som har gjorts.

Vi söker dig som vill både driva och stötta verksamheterna i sitt arbete med civilt försvar. Du behöver kunna arbeta både strategiskt, genom upprättande av planer men även operativt för att implementera planerna på ett bra sätt. För att arbetet ska fungera väl behöver du kontinuerligt arbeta med omvärldsbevakning, förankring, implementering och uppföljning.

Tjänsten är placerad på kommunledningsförvaltningen med säkerhetschef som närmste chef. Då arbetet riktar sig mot socialförvaltningens verksamheter kommer du även att ha mycket kontakt med såväl socialchef som berörda verksamhetschefer.

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro, tillväxt och visionen ”Vi gör plats för växtkraft”. Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.

Din kompetens

Vi söker dig som har en relevant eftergymnasial utbildning inom området, det kan till exempel vara en militär utbildning eller annan utbildning inom risk och krishantering. Du har god kunskap om den kommunala verksamheten och dess organisation. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet av planering av civilt försvar.

Du har god förmåga att se helhet, samordna och prioritera. Du har förmåga att skapa goda relationer både internt och externt och har inga problem med att vara drivande i dina frågor. Utöver detta är det viktigt att du uttrycker dig väl i tal och skrift.

Som person är du strukturerad, tydlig och utvecklingsinriktad. Du har en utpräglad servicekänsla, är ansvars­tagande och flexibel samt van vid att arbeta självständigt och kan genomföra uppdrag inom fastställda tidsramar.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Övrigt

Projektanställning på heltid t.o.m. 2023-12-31 med tillträde snarast. Det kan komma att finnas möjlighet till förlängning.

Sista ansökningsdag 2023-05-29

Då anställningen är placerad i säkerhetsklass krävs svenskt medborgarskap. Säkerhetsprövning med registerkontroll enligt säkerhetsskyddslagen kommer att genomföras vid anställning.

Intervjuer kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag, så vänta inte med din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny