Full length of happy young friends sitting side by side. Urban street fashion, modern skater style

Fritidsledare till ungdomsverksamhet, kvällstid

Ett jobb med plats för utveckling, ungdomar och gemenskap

Tycker du om att jobba med ungdomar och vill göra skillnad för dem på deras fritid? Vill du vara med och skapa förutsättningar för en meningsfull, utvecklande, trivsam, trygg, drogfri och rolig miljö? Då kan du vara den fritidsledare vi söker!

Om arbetsplatsen

Avdelningen näringsliv, kultur och fritid har tagit över ansvaret från barn- och utbildningsförvaltningen att driva verksamhet för unga, kvällstid. Vår målsättning är att starta upp ungdomsverksamhet i Änge samt fortsätta arbetet med den verksamhet som pågår i Föllinge, Krokom, Nälden och Ås.

Din arbetsgrupp
Du kommer att ingå i ett team som arbetar för att ge ungdomar en meningsfull fritid och kommer bland annat ha ett nära samarbete med kommunens ungdomskultursamordnare. Vi arbetar utifrån ett främjande perspektiv där vi erbjuder barn och unga en meningsfull, aktivitetsbaserad fritid som bygger på delaktighet och inflytande.

Vi söker nu dig som vill vara med att starta upp och utveckla vår ungdomsverksamhet kvällstid i Änge och även dig som vill fortsätta utveckla vår verksamhet i Ås.

En kväll på fritidsgården

Du kommer att arbeta med fritidsgårdsverksamhet kvällstid för målgruppen högstadie- och gymnasieungdomar.

Jobbet som fritidsledare är varierande och innebär både operativt och administrativt arbete genom att planera, genomföra, utvärdera och dokumentera verksamheten, olika aktiviteter och projekt.

Du kommer samverka med bland annat lokala föreningar, skola och andra organisationer, där du blir en viktig länk mellan ungdomarna och andra instanser.

Du ansvarar för att utveckla, planera och driva fritidsgården kvällstid, två kvällar i veckan. Du kommer även att samarbeta med föreningslivet där du deltar planeringsmöten med föreningar och andra aktörer.

Målet är att utveckla verksamheten och utbudet så vi når fler av kommunens ungdomar.

Din kompetens

Vi söker dig som är utbildad fritidsledare eller har en annan utbildning och/eller erfarenhet som arbetsgivaren finner likvärdig eller relevant.

Du är van att arbeta med målgruppen samt att du känner dig trygg i både det främjande och förebyggande arbetet. Du är väl insatt i ungdomars verklighet, har medvetenhet kring normkritiskt- och demokratiskt arbete.

Du brinner för att arbeta med ungdomar och skapa en meningsfull, utvecklande, trivsam, trygg, drogfri och rolig miljö. Du har god samarbetsförmåga och har lätt att knyta kontakter med såväl unga som gamla. Dessutom bör du vara en person som är driven och tar initiativ samt känner ansvar att vilja bidra till att utveckla verksamheten. Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Vi begär utdrag ur belastningsregistret.

Övrigt

Tillsvidareanställning, 25 % med placering i Änge eller i Ås. Provanställning kan komma att tillämpas.

Två kvällar i veckan kl. 18-21 och utöver det, planeringstid. Under lov kan arbetstiderna förläggas dagtid.

Vi söker även dig som kan tänka dig att gå in på timmar och jobba vid behov, på en eller fler av våra fritidsgårdar, som finns i Änge, Föllinge, Krokom, Nälden och Ås. Meddela i din ansökan vad du är intresserad av.

Sista ansökningsdag: 2022-12-11

Rekryteringen kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdag så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Full length of happy young friends sitting side by side. Urban street fashion, modern skater style

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny