Förskollärare till Faxgärdet och Bygdegårdens förskolor

Ett jobb med plats för kreativitet och glädje!

Är du en utbildad förskollärare som drivs av att se barn växa upp och utveckla personligheter och karaktärer, tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första stegen och orden fram tills dess att de börjar skolan, då är det dig vi söker!

Sök jobbet direkt via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krokom, kommunen mitt i Jämtland
Krokom är en kommun med dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Kommunen växer befolkningsmässigt för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare. Krokoms kommun ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket innebär att arbeta för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Faxgärdets förskola ligger i natursköna Nälden, ca 30 minuter från Östersund. Här bygger man just nu en ny hållplats för tåg i Nälden, det blir då möjligt att tågpendla till och från Nälden. Förskolan består av 5 avdelningar, där det går ca 17 barn per avdelning.

Bygdegårdens förskola ligger i Trångsviken med närhet till Storsjön och naturen, mellan Åre och Östersund. Varje dag serveras näringsrik mat på förskolan, som tillagas i byns restaurang.

En dag på förskolan

Till våra förskolor, söker vi nu förskollärare med ett inspirerande förhållningssätt som bidrar till att skapa stöttande undervisningsmiljöer.

I vår kommun utgår du ifrån barnens intressen, behov och erfarenhet. Du planerar lärprocesserna och med ett formativt arbetssätt genomför, följer upp, och utvärderar du undervisningen, med förankring i läroplanen.

Barnens lärande synliggörs i form av digital pedagogisk dokumentation, med iPad som arbetsverktyg.

Förutom det systematiska kvalitetsarbetet bedrivs ett förebyggande och främjande barnhälsoarbete i samverkan med våra barnhälsoteam.

Du får möjlighet att arbeta i ett mångkulturellt område vilket gör det viktigt att du är lyhörd, kommunikativ och lösningsfokuserad. Att arbeta med inkludering, delaktighet och språkutveckling med bärande idéer är en viktig del i uppdraget.

Verksamheterna utövas så att lärandeobjekt och lärandeaktiviteter anpassas och varieras efter barnens intressen, förutsättningar och behov, så att omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Enheterna i Krokoms kommun har ett gemensamt systematiskt arbetsmiljöarbete som utgår ifrån kommunens värdeord. Välkomnande, Modig, Nära och Pålitlig.

Din kompetens

För att lyckas i uppdraget är du färdig med din förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot de yngre åren samt innehar legitimation. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet.

Som person är du utåtriktad, idérik och tycker om att ta egna initiativ. Du kan skapa struktur, har ett öga för detaljer och brinner för arbete med människor, såväl vuxna som barn i en mångkulturell miljö.

Du har goda språkliga kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Din empatiska förmåga att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare är viktiga egenskaper.

Som pedagogisk ledare tycker du om att ta ansvar och kan leda både mindre och större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då förskolans dagar sällan följer några förutbestämda mallar.

Vi fäster stor vikt vid god samarbetsförmåga och en öppen attityd. Vi ser också att du har en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet och har en grundläggande IKT-kompetens.

Eftersom att arbetet i arbetslagen och på förskolan kommer att ske tillsammans med erfarna förskollärare och barnskötare ser vi också gärna nyexaminerade förskollärare som sökande.

 

Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta barn och elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.

Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.

Övrigt

Tillsvidareanställningar med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum är 2022-12-02

Rekrytering sker löpande under ansökningstiden, så vänta inte med att skicka in din ansökan, rekrytering kan avbrytas tidigare om tjänsterna tillsätts.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare
Åsa Wiklund, Kommunal
0640-168 87, asa.wiklund@krokom.se

Lotta Näslund, Lärarförbundet
0640-168 94, lararforbundet@krokom.lararforbundet.se

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny