Krokoms kommun

Timvikarier till förskolan

Ett jobb med plats för glädje och växtkraft!

Vill du vara vår timvikarie i ett av de viktigaste jobben som finns, så sök till oss. Har du behov av ett extrajobb, är du ny på arbetsmarknaden, är du nyfiken på yrket inom förskoleområdet – då finns extra-jobb i våra förskolor, med plats för glädje och växtkraft!

Som timvikarie arbetar du med barn i förskola, med en chans att både ha en meningsfull uppgift samt att du får en erfarenhet av att jobba inom området. Är du beredd att stå i ett viktigt och ansvarsfullt arbete, då är det dig vi söker som timvikarie. Vi behöver just dig, just nu!

En dag i förskolans värld

Att vara timvikarie i Krokoms kommun, innebär att du får ett uppdrag att tillsammans med ordinarie personal få verksamheten i förskola att fungera på bästa sätt för barn. Hos oss har vi 21 förskolor för barn mellan 1-6 år, spridda över hela kommunen. Ditt uppdrag kan röra sig om enstaka dagar och arbetspass på olika förskolor eller längre period på en och samma.

På förskolan blandas aktivitet med basbehov och pedagogisk verksamhet. Ditt uppdrag blir såklart att vara med barnen och hjälpa till med inlärningen, som ofta sker genom lek och aktiviteter ute och inne och du blir en trygg förebild och vuxen person.

Din kompetens

Minikrav för att vara timvikarie:

 • Du behöver inte vara utbildad för att jobba som timvikarie. Det är en fördel om du ändå har en utbildning som handlar om pedagogiskt arbete bland barn och unga. Meriterande är om du har tidigare erfarenhet av arbete i förskola. En bra merit är också om du kanske har egna barn eller har erfarenhet av mindre syskon eller släktingars/vänners barn.
 • Du har ett stort intresse för att verka för barns lärande och utveckling. Du sätter barnets bästa i första rummet och du tycker om att arbeta med och möta människor, i det här fallet alla barn.
 • Du är flexibel och har en bra anpassningsförmåga, vi söker dig som tycker om att samarbeta med kollegor kring uppdraget och har stor känsla för ansvar.
 • Vi söker dig som är från 18 år och uppåt.
 • Vi söker personer i alla åldrar och med olika bakgrund och erfarenheter.
 • Du behöver förstå och kunna ta till dig information på svenska, både i tal och skrift. Du behöver också själv kunna göra dig förstådd på svenska i både tal och skrift.
 • Du behöver uppfylla rätten för att kunna arbeta i Sverige

Ett krav för att få arbeta inom verksamheten, är att lämna ett utdrag ur belastningsregistret. Om du blir aktuell för vikariat, så behöver du beställa ett sådant utdrag hos Polisen. Begäran görs på Polisens webbsida www.polisen.se

Övrigt

Vikariaten är anställning av kortare slag till att börja med, så får både vi och du se om allt fungerar. Därefter kan längre vikariat finnas att fortsätta med.

Det kan variera var behoven finns geografiskt, så ange var i Krokoms kommun du kan tänka dig att vikariera.

Omfattningen av arbetet är både deltid och heltidsvikariat, där det beror på behoven i verksamheten och också hur mycket du har möjlighet att vikariera.

Vi har löpande rekrytering så tveka inte att söka direkt. Våra behov är stora, så för dig som kan, så finns arbete att kliva på inom närmaste tiden. Sista ansökningsdag är 2023-01-31

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Upplysningar kan ges av Bemmaningspoolen i Krokoms kommun; Gudrun Olofsson, 076-1189145

Fackliga kontaktpersoner nås genom kommunens växel 0640-161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

 • Välkomnande – Här är alla välkomna!
 • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
 • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
 • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Krokoms kommun

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny