Socialsekreterare

Ett jobb med plats för växtkraft

Är du en utbildad socionom, som har lätt att skapa relationer och har erfarenhet av arbete med barn och familjer inom myndighetsutövning? Då kan det vara dig vi söker till vår enhet, välkommen med din ansökan!

Sök jobbet direkt via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Socialförvaltningens Individ- och familjeomsorg (IFO) är organiserad i fyra enheter; myndighetsenheterna Barn- och Familj och Försörjningsstöd samt Öppna enheten, Expedition och Arbete och integration.

Myndighetsenheten ansvarar för all myndighetsutövning inom IFO, dvs handläggning av ärenden rörande barn- och ungdomar 0-17 år, familjerätt, missbruk och försörjningsstöd.

Myndighetsenheten söker nu socialsekreterare med placering på enheten Barn- och familj.

En dag på myndighetsenheten

Som socialsekreterare i vår enhet får du arbeta med att ta emot och utreda ansökningar/anmälningar gällande barn 0-17 år. Du har vidare att följa upp beviljade insatser av olika slag. Den lagstiftning vi utgår ifrån är antingen SoL eller LVU.

Du arbetar nära din närmaste beslutsfattande chef samt 1:e socialsekreterare, och i samarbete med dina kollegor både inom enheten samt över enhetsgränserna. Arbetet innebär ett stort mått av samverkan med både interna och externa samverkanspartners.

Din kompetens

Socionomexamen, gärna med flerårig erfarenhet från arbete med barn och familjer inom myndighetsutövning samt goda kunskaper i SoL och LVU.

Vi ser gärna att du har kunskaper om BBIC ( Barns behov i centrum), då du arbetar utifrån BBIC-modellen och ska vara bra på att sammanställa och dokumentera komplexa sammanhang.

För att på ett bra sätt klara av arbetsuppgifterna i uppdraget behöver du ha uppnått en personlig mognad, samt ha ett intresse för att arbeta med barn och dess familjer specifikt utifrån myndighetsutövning.

Du ska ha god förmåga att skapa relationer i ditt arbete, samt kunna analysera, sammanfatta och dra slutsatser i ditt utredningsarbete med barns bästa i centrum. Du har en väl grundad förståelse för vikten av den enskildes rättssäkerhet i kontakterna med socialtjänsten och inser vad detta betyder i praktiken. Stor vikt kommer också att läggas vid personlig lämplighet.

Körkort för personbil är ett krav.

Vi erbjuder:

 • En trevlig personalgrupp med nära till kollegor och chef.
 • En 1:e socialsekreterare som ger dig extra stöd och handledning avseende barn och familjeutredningar.
 • Ett särskilt traineeprogram för att kompetensutveckla och tillvarata dina förutsättningar inom professionen, inklusive löneutveckling i enlighet med detta.
 • Beroende på var du befinner dig i traineeprogrammet finns möjlighet till en reflektionsdag i månaden i överenskommelse med din chef.
 • Fortlöpande utbildningar i det som behövs för utförandet av uppdraget.
 • Processorienterad handledning.
 • Friskvård på arbetstid.
 • Möjlighet till semesterväxling.
 • Lagom storlek på kommun, inte för stor, inte för liten.

Övrigt

Vi erbjuder en tillsvidare anställning. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Sista ansökningsdatum är 2022-07-15.

Intervjuer kommer att ske löpande. Tillträde efter överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Facklig kontaktperson
Lena Svensson, Akademikerförbundet SSR
0640-16310, lena.svensson@krokom.se

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

 • Välkomnande – Här är alla välkomna!
 • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
 • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
 • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny