Växtskott i hand.

 Verksamhetschef skola

Ett jobb med plats för att påverka

Vill du vara med och utveckla Krokoms skola? Kärnan i uppdraget är tydligt, men det finns stora möjligheter för dig att vara med och utforma tjänsten utifrån dina kompetenser och intressen tillsammans med ledningsgrupp och rektorer. Välkommen med din ansökan!

En dag som verksamhetschef

Som verksamhetschef är du direkt underställd förvaltningschef och därmed en nyckelperson i förvaltningens ledningsgrupp.

Du har ett övergripande ansvar för verksamhetens utveckling och pedagogiska arbete, i enlighet med skolans styrdokument och uppsatta mål. Du ansvarar även för verksamhetens ekonomiska resultat.

I uppdraget ingår personalansvar för 14 personer bestående i huvudsak av rektorer.

Du säkerställer att verksamheten håller en hög kvalitet genom att följa upp och utveckla enheternas systematiska kvalitetsarbete. Du har ett coachande förhållningssätt till dina medarbetare, skapar delaktighet och arbetar ständigt för att främja en god arbetsmiljö.

Din kompetens

Vi söker dig som har pedagogisk högskoleutbildning eller motsvarande. För att lyckas väl i uppdraget har du erfarenhet av att leda andra chefer. Vi ser det som meriterande om du har erfarenhet av ledarskap inom uppdragsområdet förskola/skola samt om du har genomgått statlig rektorsutbildning.

Du har förmågan att med helhetssyn ta hänsyn till flera perspektiv och har god förmåga att göra kloka och genomtänkta avvägningar med avseende på uppdraget och verksamhetens bästa.

Har du förankring i samisk kultur eller har erfarenhet av att arbeta inom ett samiskt förvaltningsområde ser vi det som meriterande.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Utvecklas med glädje
I Krokom gör vi plats för växtkraft. Inom barn och utbildning betyder det att vi är medvetna om sambandet mellan trivsel på arbetsplatsen och förmågan att samla kraft och inspiration till att undervisa och stötta elever på deras väg mot ökad måluppfyllelse.

Om Krokoms kommun
Krokoms kommun är den mest barnrika kommunen norr om Hammarö. Här finns 16 grundskolor och 21 förskolor. Inom barn- och utbildningsförvaltningen arbetar drygt 600 medarbetare.

För utveckling av undervisningen inom skola, fritidshem och förskola ansvarar två verksamhetschefer som även är närmaste chefer för rektorer, skoladministratörer och verksamhetsvaktmästare. I ledningsgruppen sitter, utöver dessa två, även verksamhetschef för den centrala elevhälsan, enhetschef för språk och kulturskola, kostchef samt bibliotekschef.

Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och traditionell samisk kunskap.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdatum 2022-07-24

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

De fackliga representanterna som nås via kommunens växel, 0640-161 00 är:
Vision: Lena Stener Thörnlund
Kommunal: Åsa Wiklund
Sveriges skolledarförbund: Annika Widén
Lärarförbundet: Helena Åsemar
Lärarnas riksförbund: Tomas Eriksson

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Växtskott i hand.

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny