Kollegor samtalar

Inspektör med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn

Ett jobb med plats för växtkraft

Bygg- och miljöavdelningen i Krokoms kommun söker en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare med bred inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, samt alkohol- och tobakstillsyn.

Sök jobbet direkt via den här länken Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och dess närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.

Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen i Krokoms kommun enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, alkohollagen, lagen om tobak och liknande produkter, lagen om handel med vissa receptfria läkemedel, samt plan- och bygglagen.

Bygg- och miljöavdelningen är en del av nämndens stödjande förvaltning. Här arbetar i skrivande stund sju byggnadsinspektörer, sju miljö- och hälsoskyddsinspektörer varav två med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, en handläggare med inriktning mot alkohol- och tobakstillsyn, tre administratörer och en enhetschef.

Välkommen med din ansökan!

Dina arbetsuppgifter

Du kommer att bedriva planerad och händelsestyrd kontroll av livsmedels- och dricksvattenanläggningar med stöd av livsmedelslagen.

Du kommer att hantera prövning av ansökan om serveringstillstånd, samt tillsyn över alkoholserveringsställen och verksamheter som säljer folköl, med stöd av alkohollagen.

Du kommer att hantera prövning av försäljningstillstånd och tillsyn över verksamheter som säljer tobak med stöd av tobakslagen.

Du kommer att bedriva tillsyn över verksamheter som säljer receptfria läkemedel med stöd av lag om handel med vissa receptfria läkemedel.

Du kommer att hantera serviceärenden i form av frågor och svar från enskild och hantera samverkansärenden i kontakt med andra myndigheter och förvaltningar.

Vidare kommer du utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.

Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.

Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa gällande lagstiftning.

Din kompetens

Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav.

Körkort för bil är ett krav.

Kunskaper och färdigheter inom tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande.

Du bör ha lätt för att samarbeta men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.

Du bör kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.

Utvecklas med glädje

Du bör ha ett engagemang inför arbetsuppgifterna, vara serviceinriktad och ha en vilja att utveckla dig själv inom området. Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv och engagerad. Vi strävar efter att ha en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Sista ansökningsdag: 2022-05-29.

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Kollegor samtalar

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny