Mother and son enjoying beautiful winter day outdoors

Stödfamilj till en 5-åring i behov av trygghet och aktivering

Ett jobb med plats för glädje och omtanke

Är ni en familj som är intresserade av att finnas som ett stöd för ett barn med funktionsvariation, och gillar att hitta på stimulerande aktiviteter? Då är det er vi söker!

Uppdraget

Simon är en både lugn, aktiv och nyfiken 5-åring som gillar att ha trygga och aktiverande personer runt sig. Han har bland annat autism samt vissa fysiska nedsättningar. Simon behöver personer som kan bjuda på sig själva, har glädje till livet, är trygga samt har bra tålamod.

Han mår som bäst av att hitta på olika aktiviteter i miljöer som är ganska lugna. Det kan vara aktiviteter som att leka på lekplatser, ta promenader, åka på bilturer, vara ute i naturen och vara i närheten av djur. Det gäller att vara närvarande och engagerade i situationer som uppstår och att lära känna Simons kroppsspråk och signaler då han har ett begränsat talspråk. I uppdraget får du möjlighet att bidra till Simons familjs välmående och inte minst till återhämtning för föräldrarna.

Det uppskattas om ni som familj är inbjudande och initiativtagande samtidigt som ni bidrar med en trygg miljö och känsla. Om det finns djur i hushållet så är detta ett plus.

Detta uppdrag är främst någon helg per månad samt eventuellt någon eller några vardagar. Uppdraget utförs i er som stödfamiljs hem och sker i samråd med barnets familj. Familjen är bosatt i Ås.

Övrigt

Anmäl intresse för uppdraget, eller liknande uppdrag, via länken.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Mother and son enjoying beautiful winter day outdoors

Meny