Miljö-och hälsoskyddsinspektör med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll

Ett jobb med plats för växtkraft.

Bygg- och miljöavdelningen söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till enheten för livsmedelskontroll. Välkommen med din ansökan!

Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.

Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, samt plan- och bygglagen i Krokoms kommun. Bygg- och miljöavdelningen är en del av nämndens stödjande förvaltning.På bygg- och miljöavdelningen arbetar sex byggnadsinspektörer, åtta miljö- och hälsoskyddsinspektörer, varav två med inriktning mot livsmedels- och dricksvattenkontroll, tre administratörer och en enhetschef

En dag som miljö- och hälso­skyddsinspektör

I rollen kommer du att bedriva planerad och händelsestyrd kontroll av livsmedels- och dricksvattenanläggningar med stöd av livsmedelslagen. Beroende på din kompetens kan tillsyn inom smitt- och hälsoskyddsområdet eventuellt också komma att ingå i tjänsten.

Du kommer att hantera serviceärenden i form av frågor och svar från enskild och hantera samverkansärenden i kontakt med andra myndigheter och förvaltningar.

Vidare kommer du utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.

Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.

Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa gällande lagstiftning.

Din kompetens

Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör eller annan eftergymnasial utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav.

Kunskaper och färdigheter inom tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande.

Du bör ha lätt för att samarbeta men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.

Vidare bör du kunna uttrycka dig väl i tal och skrift, ha god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.

Du bör ha ett engagemang inför arbetsuppgifterna, vara serviceinriktad och ha en vilja att utveckla dig själv inom området. Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv och engagerad.

Körkort för bil är ett krav för tjänsten.

Utvecklas med glädje

Hos oss blir du en viktig del i hela Bygg- och miljöavdelningen, där vi med tydligt eget ansvar även bidrar till helhetens bästa. Vi har en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2021-10-31.

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny