Glad pojke med ett renhorn

Samisktalande förskollärare och modersmålslärare i sydsamiska

Ett jobb med plats för växtkraft

Vi söker en samisktalande förskol­lärare med engagemang för barns utveckling, till en kombinerad tjänst som samisktalande förskollärare vid Vikebo förskola och som moders­måls­lärare i sydsamiska vid Valsjöbyns skola.

QR-kod

QR-kod för sydsamisk version.

Krokoms kommun är samiskt förvaltnings­område och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra samiska språken och kultur.

Ungefär 10 mil nordväst om Krokom ligger Rötviken i den vackra Hotagsbygden. Förskolan Vikebo i Rötviken är en liten enhet där den samiska delen är integrerad i verksamheten. Ledordet för Vikebo är två kulturers lika värde, två språks lika värde. Det innebär att båda språken pratas parallellt i verksamheten.

En dryg mil norrut från Vikebo förskola ligger Valsjöbyns skola vid sjön Valsjön. Skolan har ca 14 elever från förskoleklass till årskurs sex. I anslutning till skolan finns elljusspår och hockeyrink.

En dag på Vikebo för­skola och Valsjöbyns skola

Arbetet som förskollärare vid Vikebo förskola sker i barngrupp 1-5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, har ansvar för planering och genomförande av en bra pedagogisk verksamhet, där omsorg, fostran och lärande bildar en helhet.

Tonvikten i tjänsten är att synliggöra, undervisa och utveckla en grupp barn i de samiska språken och kulturen.

Förskolans läroplan och kommunala mål är styrdokument som ska följas ur ett samiskt perspektiv. Det är viktigt att se varje barns särskilda behov och utifrån det planera verk­samheten tillsammans med övriga kollegor i arbetslaget. Vi arbetar i grupper med mål­sättning att stärka och utveckla varje individ både enskilt och i grupp.

Huvuduppgiften i arbetet som modersmåls­lärare vid Valsjöbyns skola är att planera, undervisa och inspirera eleverna utifrån de kommunala och nationella styrdokumenten. Tillsammans med elever och övriga på skolan skapar ni goda förutsättningar för lärande och kunskapsförmedlande..

Din kompetens

Vi söker dig som är legitimerad förskollärare eller har annan pedagogisk utbildning/erfar­enhet som kan vara aktuell.

Du har erfarenhet av undervisning och talar och skriver sydsamiska. Du behöver även vara väl förtrogen med den samiska kulturen.

Du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra, stimulera och utmana dem att utvecklas vidare. Engagemang, inlevelseförmåga och förståelse för andra människor tycker vi är viktiga egenskaper för en pedagog.

Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare som tycker om att leda både små och lite större barngrupper. Du bör vara flexibel i tanke och handling då verksamhetens dagar sällan följer några förutbestämda mallar. Då du kommer ingå i ett arbetslag har du lätt för att samarbeta.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Då arbetet sker på två olika platser är körkort ett krav.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid.

Kombinerad tjänst som förskollärare med placering vid Vikebo förskola och moders­målslärare med placering vid Valsjöbyns skola (ca 50/50 eller enligt överenskommelse efter verksamhetens behov).

Tillträde enligt överenskommelse, dock senast i samband med läsårsstart augusti 2021.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Två pojkar på en sten med ett renhorn och en kåta i bakgrunden.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: