Ung leende kvinna framför en dator.

Miljö- och hälso­skyddsinspektör

Ett jobb med plats för växtkraft.

Bygg- och miljöavdelningen söker nu en engagerad och utvecklingsinriktad medarbetare till området miljö- och hälsoskydd. Välkommen med din ansökan!

Krokom ligger mellan Östersund och Åre. I vår kommun och närområde finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Närheten till Östersund möjliggör goda kommunikationer till övriga Sverige.

Bygg- och miljönämnden är ansvarig för den kommunala myndighetsutövningen enligt bland annat miljöbalken, livsmedelslagen, samt plan- och bygglagen i Krokoms kommun. Bygg- och miljöavdelningen är en del av den förvaltning som ska stödja nämnden i sitt arbete. Hos oss arbetar sex byggnadsinspektörer, fem miljö- och hälsoskyddsinspektörer, två livsmedelsinspektörer, tre administratörer och en enhetschef.

En dag som miljö- och hälso­skyddsinspektör

I rollen kommer du att bedriva både planerad och händelsestyrd tillsyn, med stöd av miljöbalken. Du kommer utföra prövning av anmälan och ansökan om tillstånd.

Rollen innefattar även serviceärenden i form av frågor och svar från enskild samt samverkansärenden i kontakt med myndigheter, andra förvaltningar och kollegor.

Vidare kommer du utföra planerings-, uppföljnings- och utvecklingsarbete inom enhetens ansvarsområde.

Arbetet innebär många kontakter med kommuninvånare och företagare, men också med politiker och andra tjänstemän i kommunen.

Vår målsättning är att företag och privatpersoner ska vara medvetna om och följa miljölagstiftningens bestämmelser.

Din kompetens

Akademisk utbildning som miljö- och hälsoskyddsinspektör, eller annan utbildning som arbetsgivaren bedömer som likvärdig är ett krav

Kunskaper och färdigheter inom, tillsyn och myndighetsutövning, data- och/eller systemvetenskap samt projektledning är meriterande

Som person ser vi att du är har ett engagemang inför arbetsuppgifterna och är serviceinriktad. Du har en vilja att utveckla dig själv inom området.

Du bör ha lätt för att samarbeta, men även ha förmåga att arbeta självständigt och kunna planera och prioritera arbetsuppgifter.

Du kan uttrycka dig väl i tal och skrift, har god datorvana och lätt för att hantera administrativa system.

Körkort för bil är ett krav för tjänsten.

Vi värdesätter att du är intresserad och nyfiken på ny kunskap, är noggrann, positiv och engagerad.

Utvecklas med glädje

Hos oss blir du en viktig del av hela Bygg- och miljöavdelningen, där vi med tydligt eget ansvar även bidrar till helheten för bästa. Det finns en god gemenskap där vi stöttar och hjälper varandra att lyckas.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknads­föring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ung leende kvinna framför en dator.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: