Handhjärta

Avlösare till stöd och service

Ett jobb med plats för glädje och empati.

Vill du med och bidra till att skapa en meningsfull tid för en glad och aktiv 4,5-åring som har behov av tydlighet och en trygg vuxen? Välkommen med din ansökan!

Krokoms kommun är en attraktiv del av Jämtland med livskvalitet, framtidstro och tillväxt. Vi arbetar aktivt för att få fler företag, fler boende och fler besökare med visionen ”Ett välmående samhälle med plats för alla att växa under trygga och goda livsvillkor.” Kommunen växer befolkningsmässigt och här finns storslagen natur, ren luft, friskt vatten och gott om utrymme.

Inom Socialförvaltningen finns verksamheten Stöd och service som arbetar med kommuninvånare som har behov av extra stöd. Avlastning i hemmet är en av insatserna som hanteras inom Stöd och service. Verksamhetens målsättning är att med kunskap och intresse för personer med funktionsvariationer och med ett värdigt bemötande skapa förutsättningar för goda levnadsvillkor för den individen.

Nu söker vi avlösare till barn och ungdomar.

En dag som avlösare

Som avlösare möjliggör du sociala kontakter och fritidsaktiviteter under trygga förhållanden för att tillfälligt avlasta föräldrarna. Tillsammans med vårdnadshavare och barnet planerar ni vad du tillsammans med barnet ska göra och genomför det sedan i eller utanför hemmet.
Avlösarservice kan erbjudas som regelbunden insats, men också efter akuta behov.

Vi söker dig som är intresserad av att jobba i en familjs hem med ett barn med funktionsvariation, för att vara med och bidra till att skapa en meningsfull tid för en glad och aktiv 4,5-åring som har behov av tydlighet och en trygg vuxen. Aktivitetsnivån kan variera mellan att bara ta det lugnt i hemmet till att göra kortare utflykter i hemmets närområde. Samtidigt som du bidrar till barnets trygghet och utveckling ger du möjlighet till återhämtning för föräldern.

Vi vill att du är en lugn och stabil person som har lätt för att ta ansvar, arbeta självständigt och stötta ett barn med särskilda behov.

Uppdraget är beläget på en ort i Krokoms kommun dit bussförbindelserna är goda och omfattningen av uppdraget är cirka 12 timmar/månad som förläggs i samråd med familjen. Uppdraget kan med fördel kombineras med andra avlösaruppdrag, förutsatt att det går att få till tidsplaneringen.

Om detta uppdrag inte verkar intressant för just dig så finns det behov av avlösare till andra uppdrag också. Så skicka ändå in din ansökan för vidare kontakt!

Din kompetens

Vi söker dig som är lugn, pedagogisk och har erfarenhet av att arbeta med barn och unga med olika funktionsvariationer.

Meriterande är om du har relevant utbildning som exempelvis elevassistent, omvårdnadsutbildning eller liknande.

Du har ett genuint intresse av att arbeta med människor och för att du ska passa för uppdraget tror vi att du är lyhörd, empatisk, drivande och nyfiken.

Körkort är meriterande.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet

Övrigt

Anställning på timlön med tillträde snarast enligt överenskommelse.

Tjänsten omfattas av offentlighets- och sekretesslagen och innebär tystnadsplikt.

Inför eventuell anställning kommer polisregisterutdrag och socialregisterutdrag att begäras ut.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.


Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Grova kängor som går på gräs och löv.

Ansökan

Sista ansökningsdatum: