Samisk kvinna visar en bild för barn

Samordnare för samiskt förvalt­nings­område

Ett jobb med plats för utveckling

Vi söker dig som vill arbeta med att i samverkan med personal i den kommunala organisationen, represen­tanter för den samiska befolkningen och övriga förvaltningskommuner genomföra olika åtgärder och akti­viteter utifrån strategin för samiskt förvaltningsområde. Din roll kommer att vara mestadels strategisk men delar av arbetet har en mer operativ inriktning.

En dag som samisk samordnare

Dina uppgifter är att samordna kommunens arbete, utgöra ett stöd för förvaltningarna, planera och genomföra utbildnings- och inform­ationsinsatser samt ansvara för delaktighets- och inflytandefrågor gentemot den samiska befolkningen.

Du ska bidra till att utveckla nätverk och delta i samarbete med andra förvaltningskommuner, Region Jämtland Härjedalen samt länets sam­arbetspartners i Norge. Du kommer även att arbeta med uppföljning och kvalitetssäkring av det interna arbetet.

Du kommer att representera Krokoms kommun i lokala, regionala och nationella sammanhang.

Du har budget- och redovisningsansvar till bland annat Sametinget och kommunen.

Din kompetens

Vi tror att du har god pedagogisk förmåga samt dokumenterad erfarenhet av att uttrycka dig i tal och skrift. Du har goda kunskaper om samisk kultur och historia samt kunskaper i syd- och/eller nordsamiska.

Du bör ha erfarenhet av arbete i en politiskt styrd organisation, har du relevant akademisk utbildning är det meriterande.

Vi lägger stor vikt vid dina personliga erfaren­heter, sociala förmågor och etablerade kon­takter i olika samiska nätverk. Som person är du driven och engagerad i ditt arbete och har en god samarbetsförmåga.

Övrigt

Tillsvidareanställning på 50-75 %. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2020 12 02

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640 161 00

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Samisk kvinna visar en bild för tre barn

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-12-02