Arbetslag i konferensmiljö

Psykosocial boende­stödjare

Ett jobb med plats för omsorg och utveckling

Vill du arbeta nära människor som av olika anledningar är i behov av vård, omsorg, stöd eller service? Är du en motiverande och trygg person med ett pedagogiskt förhållningssätt som har förmågan att skapa bärande respektfulla relationer? Då har vi ett spännande arbete som passar dig!

En dag som boende­stödjare

Boendestöd är en central insats för att människor med psykiska funktionsvariationer ska kunna klara av och bo i ett eget boende.

Att arbeta som boendestödjare innebär att motivera och stödja personer med funktions­variation att ingå i en social gemenskap och att uppnå delaktighet i samhället. Du hjälper personer som har svårigheter med att få vardagslivet att fungera och du hjälper till att bryta ensamhet och isolering. Arbetet innebär också praktisk omvårdnad och att tillgodose den enskildes behov av personlig vård och service.

Som boendestödjare har du hela kommunen som arbetsfält. Du kommer att tillhöra ett arbetslag som arbetar med målgruppen neuro­psykiatriska funktionsvariationer i vuxen ålder. Som boendestödjare arbetar du i ordinärt boende med beslut enligt SoL.

Arbetsuppgifterna är komplexa och varierande samtidigt som det finns stora möjligheter att utforma den nya verksamheten och att ut­vecklas som person.

Din kompetens

Vi söker dig som har relevant utbildning inom området så som undersköterska med psykiatri­kompetens, socionom, behandlingspedagog, socialpedagog, beteendevetare, arbetsterapeut eller annat likvärdigt område. Vi strävar efter att ha en tvärprofessionell arbetsgrupp där vi har en gemensam bas men också kunskaper som kompletterar varandra. Detta för att kunna möta de mångfacetterade utmaningar som finns i arbetet som boendestödjare.

Du har dokumenterad erfarenhet av att arbeta med personer med neuropsykiatriska funktions­variationer och har erfarenhet av metoder för att skapa en strukturerad miljö och av att hantera olika typer av självdestruktiva bete­enden. Meriterande är utbildning i, och erfaren­het av, samtalsmetodik såsom moti­verande samtal.

Som person är du flexibel, lösningsfokuserad och ansvarstagande samt har förmåga att skapa goda relationer med såväl klienter som andra professioner.

Arbetet som boendestödjare ställer stora krav på integritet, flexibilitet och självständighet. Ett genuint människointresse och en bra samar­betsförmåga är en förutsättning. Du har också en drivkraft i att förstå var en individ befinner sig och på vilket sätt du bäst kan stödja indi­viden till självständighet. Vi vill att du ska vara trygg i dig själv, vara bekväm med att arbeta med personer i behov av kontinuitet och struk­tur och kunna möta klienter i olika sociala sammanhang.

I arbetet samarbetar och möter du många olika professioner och det är viktigt att du har kun­skap om hur samhällets skyddsnät är uppbyggt och gällande lagstiftning inom flera områden. Du behöver ha datavana och kunna uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämp­lighet.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag 2020 10 25.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför bestämt kontakt med mediesäljare.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-10-25