kvinnlig förskollärare pratar med pojke

Förskollärare till Offerdalsområdet

Ett jobb med plats för engagemang

Tycker du om att utmana de yngre barnens lärande och utveckling från de första orden fram tills dess att de börjar första klass? Då kan du vara den vi söker!

En dag som förskollärare

Arbetet sker i barngrupp 1- 5 år och innebär att du, tillsammans med dina kollegor, specialpedagog, pedagogisk utvecklare och rektor för förskolan aktivt bidrar till utveckling av den pedagogiska verksamheten och undervisningen i enlighet med gällande styrdokument. Vi sätter alltid det kompetenta och nyfikna barnet i fokus, samt strävar hela tiden efter förbättringar och utveckling av vår verksamhet på alla plan.

I din roll som förskollärare har du ansvar för att planera och bedriva verksamheten och genom det möta de behov varje enskilt barn har. Du ansvarar tillsammans med övriga i arbetslaget för planering, genomförande, dokumentation och utvärdering av verksamheten.

Du samverkar i hög grad med hela förskolan och övriga förskolor i området och arbetar aktivt och målinriktat för en väl balanserad och utvecklande verksamhet enligt styrdokumenten. I arbetet som förskollärare i vårt mångkulturella område är det viktigt att vara lyhörd, kommunikativ och lösningsfokuserad. Vi arbetar med inkludering, delaktighet och språkutveckling som bärande idéer.

Din kompetens

Du är färdig med din förskollärarutbildning eller lärarutbildning mot de yngre åren och har legitimation. Du är väl förtrogen med de nationella styrdokumenten för förskoleverksamhet. Har du praktisk erfarenhet från pedagogiskt arbete är det meriterande.

Du är utåtriktad, idérik och tycker om att ta egna initiativ. Du kan skapa struktur och har öga för detaljer. Du brinner för arbete med människor, såväl vuxna som barn i en mångkulturell miljö. Du har goda språkliga kunskaper och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Vi fäster stor vikt vid samarbetsförmåga och personlig lämplighet. Vi ser också att du har en positiv inställning till det systematiska kvalitetsarbetet och har en grundläggande IKT-kompetens.

Vi sätter alltid det kompetenta och nyfikna barnet i fokus, samt strävar hela tiden efter förbättringar och utveckling av vår verksamhet på alla plan.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde snarast eller enligt överenskommelse.

Rekryteringsarbetet kan komma att påbörjas innan sista ansökningsdatum passerat så vänta inte med din ansökan.

Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-09-28