Arbetslag i konferensmiljö

Studie- och yrkesväg­ledare till centrala Elevhälsan

Ett jobb med möjlighet att påverka.

Barn- och utbildningsförvaltningen sysselsätter drygt 550 medarbetare. Vi söker nu en ny kollega och erbjuder 100 procent studie- och yrkesvägledartjänst. Du anställs i Krokoms kommun där placeringen i dagsläget är Änge och Föllinge skolområde.

En dag som studie- och yrkesvägledare

Arbetet innebär många personkontakter med elever, föräldrar, lärare, skolledning och även företrädare för arbetslivet. En viktig uppgift är att informera och vägleda eleverna och deras vårdnadshavare inför kommande studie- och yrkesvalssituationer. Detta sker både enskilt och i grupp. Du ska ge eleverna stöd för att göra ett aktivt, väl under­byggt val till gymnasieskolan.

I arbetet ingår även information och undervisning om bland annat utbildningsväsendet, arbetsliv och arbetsmarknadsfrågor som lagar regler och villkor samt administrativa uppgifter till exempel i samband med praktik av olika slag. Andra uppgifter är att inspirera, leda, ge stöd till den övriga personalen i deras studie- och yrkesvägledande arbete med utgångspunkt i kollegialt lärande.

Du ska även utvärdera och kvalitetssäkra skolans studie- och yrkes­väg­ledningsverksamhet och resultatuppföljning. Det är viktigt att du håller dig uppdaterad kring förändringar inom utbildningar och arbets­marknad.

Som studie- och yrkesvägledare ingår du i skolans elevhälsoteam.

Krokom är en kommun med ungefär 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Var femte invånare är barn eller skolungdom, yngre än 12 år, för dessa har vi 16 grundskolor och 22 förskoleavdelningar spridda över hela kommunen.

Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och den samiska kulturen.

Din kompetens

För att lyckas med uppdraget söker vi i första hand dig med studie- och yrkesvägledarexamen från universitet eller högskola och gärna något års erfarenhet av arbetet som studie- och yrkesvägledare. Alternativt att du har stor erfarenhet av utbildnings- och arbets­marknadsfrågor från annat likvärdigt arbete.

Du har goda kunskaper om utbildningssystemet och ett intresse för utbildning, arbetsmarknad och människors växande. En viktig kompe­tens i arbetet som studie- och yrkesvägledare är samtalsmetodik.

Ditt intresse för att aktivt bidra till ett utvecklande arbetssätt kring studie- och yrkesvägledning tillsammans med pedagogerna på våra skolor är tillsammans med ditt intresse att utveckla relationer med externa aktörer viktiga egenskaper i arbetet.

Du är trygg i att arbeta såväl självständigt som i team med kollegor och övriga medarbetare. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Utvecklas med glädje

Krokoms kommuns vision är ”Vi gör plats för växtkraft”, som studie- och yrkesvägledare är du en viktig del i detta gemensamma arbete.

Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde tidigast augusti eller enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-04-20