människor runt ett konferensbord

Skolpsykolog till Elev­hälsan

Ett jobb med plats för att göra skillnad.

Vi välkomnar dig som kan och vill göra skillnad för våra elever i Krokoms kommun. Du som söker är legitimerad psykolog och är intresserad av skolans verksamhet och elevers lärmiljö som helhet.

En dag som skolpsykolog

Elevhälsan i Krokoms kommun är ett centralt team som arbetar stöd­jande mot alla grundskolor i kommunen, inklusive grundsärskola och träningsskola.

Du är en av tre skolpsykologer som är anställd vid den centrala Elev­hälsan i Krokoms kommun. Elevhälsan arbetar mot kommunens alla grundskolor vilket innebär viss bilkörning. Du kommer ingå i elev­hälso­team på några av skolorna, arbeta med uppdrag som utbildning, konsultation eller handledning samt genomföra skolpsykologiska utredningar.

Elevhälsan är en egen verksamhet som regleras i Skollagen (2010:800). Elevhälsan omfattas av medicinska, psykologiska, psykosociala samt specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande och stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål.

Kommunen är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synlig­göra de samiska språken och den samiska kulturen.

Krokom är en kommun med ungefär 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län. Var femte invånare är barn eller skolungdom, yngre än 12 år, för dessa har vi 16 grundskolor och 22 förskoleavdelningar spridda över hela kommunen.

Din kompetens

För att lyckas i din roll som skolpsykolog är du legitimerad psykolog med ett intresse och en förståelse för det konsultativa och salutogena arbetssättet. Du är driven och vill utveckla dig själv och den organisa­tion du arbetar i. Att kommunicera väl i tal och skrift är en viktig del i av arbetet tillsammans med din förmåga att skapa och upprätthålla förtroendefulla relationer.

Du har goda ledaregenskaper och är van att samarbeta men har också förmågan att arbeta självständigt. Du är bra på att göra ana­lyser och utifrån dessa prioritera och avgränsa ditt uppdrag.

Som person är du lugn, ansvarstagande, strukturerad och har en posi­tiv inställning till ett inkluderande arbetssätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Utvecklas med glädje

Krokoms kommuns vision är ”Vi gör plats för växtkraft”. Som skol­psykolog är du en viktig del i detta gemensamma arbete.

Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga kontaktpersoner nås genom kommunens växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-04-20