Kollegor samtalar

Skolkurator till Elev­hälsan

Ett jobb med plats för att möta människor.

Elevhälsan i Krokoms kommun är ett centralt team som arbetar stödjande mot kommunens alla grundskolor, grundsärskola och träningsskola. Som skolkurator är du anställd vid kommunens centrala elevhälsa, en egen verksamhet som regleras i Skollagen och omfattar medicinska, psykologiska, psykosociala och special­pedagogiska insatser.

En dag som skolkurator

Elevhälsan ska främst arbeta hälsofrämjande och förebyggande, elevernas utveckling mot utbildningens mål ska stödjas. Som skol­kurator är du en del av det centrala elevhälsoteamet med special­pedagoger, skolpsykologer skolsköterskor och studie- och yrkes­vägledare, men ingår också i lokala elevhälsoteam på olika skolor.

Tillsammans med teamet är du ett stöd för rektorer och pedagoger i arbetet med att stödja eleverna i deras lärande och utveckling genom exempelvis konsultation och handledning.

I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Det är nära till både stad och landsbygd, fjäll, sjö och skog.

Krokom är en barnrik kommun, en femtedel av invånarna är 12 år eller yngre, för dessa har vi 16 grundskolor och 22 förskoleavdelningar spridda över hela kommunen. Kommunen växer för varje år, både vad gäller invånare och nyföretagande eftersom människor inte bara flyttar hit utan även stannar kvar.

Din kompetens

Vi söker dig som är utbildad socionom, eller har annan utbildning som vi bedömer likvärdig, samt har erfarenhet av arbete med barn och unga.

Som person är du lugn, ansvarstagande, strukturerad och har en positiv inställning till ett inkluderande arbetssätt. Arbetet sker på individ-, grupp- och organisationsnivå men med fokus på gruppnivå.

Du är intresserad av skolans verksamhet och elevers lärmiljö som helhet. Du vill bidra med dina kunskaper för att säkra det skolsociala arbetet samt bidra till kvalitetsutveckling av elevhälsoarbetet och skolans värdegrundsarbete. Din förmåga att fokusera på lösningar, skapa goda relationer, kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift är viktiga egenskaper i arbetet.

Arbetet kräver god kunskap om gällande lagstiftning som reglerar skolans verksamhet, om sekretess och kommunal förvaltning. Det är meriterande om du har tidigare erfarenhet från kuratorsarbete i grundskola.

Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.

Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Utvecklas med glädje

Krokoms kommuns vision är ”Vi gör plats för växtkraft”, som skol­kurator är du en viktig del i detta gemensamma arbete.

Vår ambition som din blivande arbetsgivare är att ge dig som anställd det stöd och de förutsättningar du behöver för att kunna ge ditt allra bästa till våra barn och elever.

Övrigt

Vikariat på 100 procent under höstterminen 2020, tillträde enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-04-20