Mature nurse in scrubs holding up stethoscope.

Skol­sköterska till Elevhälsan

Ett jobb med plats för omtanke.

Elevhälsan i Krokoms kommun är ett centralt team som arbetar stödjande mot alla skolor i kommunen, inklusive grundsärskola och träningsskola. Kommunen har ingen egen gymnasieskola då vi är en del av Jämtlands Gymnasieförbund.

En dag som skolsköterska

Som skolsköterska är du anställd vid den centrala Elevhälsan i Krokoms kommun. Elevhälsan är en egen verksamhet som regleras i Skollagen (2010:800). Elevhälsan omfattas av medicinska, psyko­logiska, psykosociala samt specialpedagogiska insatser. Elevhälsan ska främst arbeta förebyggande och hälsofrämjande och stödja elevernas utveckling mot utbildningens mål. Du har en anställning i kommunen, med egna mottagningar på de skolor du ansvarar för vilket innebär en del bilresor.

Du arbetar inom de medicinska insatserna enligt skollagen samt det förebyggande och främjande arbetet enligt skollagen. Det innebär att du är aktiv i arbetet tillsammans med elever, pedagoger och rektorer i kommunens grundskolor.

Arbetet innebär vissa lagstadgade uppdrag så som att erbjuda och genomföra vaccinationer enligt det nationella vaccinations­programmet. Som skolsköterska ska du även delta i det förebyggande och hälsofrämjande arbetet på den enskilda skolan och i kommunen som helhet. Arbetet sker på individ-, grupp- och organisationsnivå.

Du är en del av det centrala elevhälsoteamet med specialpedagoger, skolpsykologer och kuratorer, men ingår också i lokala elevhälsoteam på olika skolor. Tillsammans med teamet är du ett stöd för rektorer och pedagoger i arbetet med att stödja eleverna i deras lärande och utveckling.

I Krokoms kommun växer framtidstron och befolkningen ökar tack vare att människor både flyttar hit och stannar kvar. Det är nära till både stad och landsbygd, fjäll, sjö och skog. Krokom är en barnrik kommun, en femtedel av invånarna är 16 år eller yngre.

Kommunen är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra de samiska språken och den samiska kulturen.

Din kompetens

För att lyckas i uppdraget har du som söker en sjuksköterskeexamen och påbyggnad till skolsköterska, distriktssköterska, barnsjuk­sköterska eller alternativt annan specialistutbildning som arbets­givaren bedömer likvärdig.

Stor vikt läggs vid att du är intresserad av skolans verksamhet och elevers lärmiljö som helhet.

Uppdraget innebär fokus på det främjande och förebyggande arbetet på skolan. Du tycker om att samarbeta, men har också förmågan att arbeta självständigt. Din förmåga att fokusera på lösningar, skapa goda relationer, kommunicera och uttrycka dig väl i tal och skrift kommer att vara viktiga egenskaper i arbetet.

Du vill bidra med dina kunskaper för att säkra det skolmedicinska arbetet samt bidra till kvalitetsutveckling av elevhälsoarbetet och skolans värdegrundsarbete. Som person är du lugn, ansvarstagande, strukturerad och har en positiv inställning till ett inkluderande arbets­sätt. Vi kommer lägga stor vikt vid personlig lämplighet.

Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.

Körkort och tillgång till bil är ett krav.

Övrigt

Vikariat på 50 procent under läsåret 20/21. Tillträde tidigast augusti eller enligt överenskommelse.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640 16100.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-04-20