barn hoppar hage

Speciallärare / specialpedagog till Grundsär­skolan

Ett jobb med plats för glädje.

Till Dvärsätts skola söker vi dig som är utbildad speciallärare/ specialpedagog med inriktning grundsärskola. Dvärsätt är ett samhälle 15 minuter från Östersund som under de senaste åren har vuxit tack vare många nybyggnationer på attraktiva lägen. Här finns bland annat närhet till Storsjöns vatten, stora skogs­områden, en fin golfbana och två småbåtshamnar.

En dag på Dvärsätts skola

Dvärsätts skola är en F–6 skola med ungefär 150 elever på grundskolan och kommunens grundsär­skola. På vår skola arbetar vi tillsammans för att skapa en helhet kring elever och deras utbildning oavsett skolform eller ålder. Samverkan sker utifrån elevernas förmågor och möjligheter.

På grundsärskolan har vi inriktning särskola och träningsskola och har under våren 2020 15 elever, större delen är inom inriktning träningsskola. Verk­samheten har delats upp i tre grupper men kan komma att förändras inför hösten utifrån elevernas behov.

Huvuduppgiften är att bedriva undervisning för elever i grundsärskolan. Du kommer att ansvara för planering, genomförandet, dokumentation och upp­följningar av elevernas lektioner. Samarbete med annan personal och hemmet är A och O för att säkerställa att eleverna får möjlighet att utvecklas så långt som möjligt. Du ingår i grundsärskolans arbetslag men samarbete med personal på grundskolan är en självklarhet hos oss.

Din kompetens

För att lyckas i uppdraget är du utbildad specialpeda­gog alternativt speciallärare med inriktning mot grundsärskola. Som lärare inom grundsärskolan behöver du vara flexibel och kan hitta nya lösningar. Du är självgående och trygg i ditt ledar­skap och har erfarenhet av att utbilda elever inom grundsärskolan. Du har en vilja till att samarbeta med andra pedagoger, EHT och vårdnadshavare, detta är särskilt viktigt då våra elever behöver helheter i sin vardag och att vi ser det livs­långa lärandet som vårt uppdrag. Många av våra elever använder sig av TAKK, tecken som alternativ kommunikation och det är meriterande om du har kun­skaper inom detta.

På Dvärsätts skola har vi ett stort hjärta med tydliga ramar för att vi tillsammans ska få alla elever att utvecklas så långt som möjligt.

Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. I Krokoms kommun är heltid norm och deltid en möjlighet.

Rekrytering kommer att ske löpande vilket betyder att tillsättning kan ske innan sista ansökningsdatum passerat.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och mark­nadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel 0640 161 00.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Kvinnlig pedagog gestikulerar framför en elev

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-04-20