barn vid staket

Pedagogisk utvecklare till fritidshemmen i Föllinge och Änge skolom­råde

Ett jobb med plats för utveckling.

Vi satsar på fritidshemmen i Krokoms kommun genom en uppskattad satsning på pedagogiska utvecklare. Du får tillsammans med andra utvecklare vara med i detta arbete där du ges stora möjligheter att forma din egen tjänst.

En dag som pedagogisk utvecklare

Vi satsar på fritidshemmen i Krokoms kommun genom en uppskattad satsning på pedagogiska utvecklare. Du får tillsammans med andra utvecklare vara med i detta arbete där du ges stora möjligheter att forma din egen tjänst.

Som pedagogisk utvecklare i barnkommunen Krokom - barnrikast norr om Mälardalen - kommer du att vara med att forma och utveckla våra 14 fritidshem som ligger mellan fjällen i Hotagen till stadsnära Ås i närheten av Östersund.

Vi söker dig som är fritidspedagog med några års arbetslivserfarenhet från yrket och som trivs i rollen som ledare samt är trygg i fritidshemmets uppdrag. Du drivs av att utveckla och stötta fritidspedagoger och kollegor i sina roller och är intresserad att utveckla fritidshemmens undervisning i nära samarbete med skolans undervisning och kollegium.

För att lyckas i rollen har du en förmåga att se helheten inom din verksam­het. Du är tydlig i ditt sätt att kommunicera och har ett coachande förhåll­ningssätt i ditt ledarskap.

Vi söker dig som är fokuserad på att

 • våga utmana, arbeta lösningsfokuserat samt har en förmåga att entusiasmera dina kollegor
 • skapa tillitsfulla relationer som en förutsättning för att kunna utveckla verksamheten på ett framgångsrikt sätt
 • att leda det kollegiala lärandet samt verka för att undervisningen utformas enligt läroplanen
 • att stimulera elevers lust, nyfikenhet och inflytande
 • att genom handledning/coachning av dina kollegor sprida dina kunskaper och erfarenheter samt att vara en god förebild bland dina kollegor

I uppdraget ingår att planera, genomföra, utvärdera och analysera fritids­hemmens undervisning.

Parallellt med din roll som pedagogisk utvecklare är du verksam i elev­gruppen vid fritidshemmet där du har den övervägande delen av tjänsten. I rollen ingår att i det dagliga praktiska arbetet vara en förebild och ”modella” fritidshemmets undervisning för kollegorna.

För uppdraget utgår ett lönetillägg på 3500 kr och vi ser att du har körkort och tillgång till egen bil, givetvis med rese-ersättning.

Din kompetens

Du är:

 • fritidspedagog, eller har motsvarande behörighet enligt Skollagen med ett antal års erfarenhet från arbete i fritidshem och i och med detta är väl förtrogen med läroplanen
 • trygg i din professionella roll och van att samarbeta och skapa samverkan mellan skola/fritidshem och med många olika människor
 • erfaren i att leda lärandet inom fritidshemmets undervisning
 • förtrogen med att driva systematiskt kvalitetsarbete inom fritidshemmet och där ha särskilt fokus på analys och dokumentation
 • van att uttrycka dig väl i tal och skrift

Meriterande är om du har:

 • förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk
 • utbildning och/eller erfarenhet av att handleda kollegor
 • utbildning och erfarenhet inom genus och/eller mångfaldspedagogik

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Utifrån önskemål och förutsättningar kommer din stationeringsort att vara på någon av skolorna i området: Hov, Kaxås, Nälden, Änge samt Ceder­bergsskolan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

 • Välkomnande – Här är alla välkomna!
 • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
 • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
 • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-02-02