Manlig lärare talar med en elev

Resurs­pedagog/elev­assistent till Ås skola åk F-3

Ett jobb med plats för utveckling.

Du kommer att spela en viktig roll för ut­vecklingen av Krokoms kommuns skolor. Visionen för kommunens 16 grundskolor och 23 förskolor lyder ”Krokoms kommun gör plats för växtkraft”, som resurs­pedagog är du en väldigt viktig del av denna vision.

En dag på Ås skola

I årskurserna F-3 på Ås skola går idag 130 elever. Till varje årskurs finns en fritidsavdelning med fritids­pedagoger som i hög grad samarbetar med lärarna.

Arbetsuppgifterna innebär att i nära samarbete med klasslärarna stöttar elev i behov av särskilt stöd under skoldagen men även under fritidshemstid.

En viktig del i arbetet är att uppmärksamma behov och anpassa så att det blir lättare för eleven att hantera sina skoldagar och de utmaningar de stöter på. Undervisning ingår i uppdraget.

Din kompetens

Du behöver ha tidigare erfarenhet av arbete med elever i behov av särskilt stöd. Om du har arbetat inom särskola eller besitter annan specialistkompetens är det meriterande.

Vidare är det viktigt att du har empatisk förmåga för att kunna förstå elevens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana eleven att utvecklas vidare mot målen. Det är även viktigt att du har ett engagemang och ett lugnt och harmoniskt sinne för att kunna möta eleverna i de svåra situationerna.

Utöver detta ställs höga krav på samarbete då du arbetar tillsammans med lärare och övrig personal för att stimulera elevens lärande under hela skoldagen.

Övrigt

Tidsbegränsad anställning under vårterminen 2020 på 80%-100% med möjlighet till förlängning. Tillträde enligt överenskommelse.

Sista ansökningsdag: 2020 02 09

Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås genom kommunens växel: 0640 161 00

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

 

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2020-02-09