Lärare och elever

Modersmåls­lärare/studie­handledare i sydsamiska

Ett jobb med plats för kreativitet.

Krokoms kommun är samiskt förvaltningsområde och det innebär bland annat att alla skolor och förskolor har ett särskilt uppdrag att synliggöra samiska språken och kulturen. Vi söker en modersmålslärare i sydsamiska med placering på Valsjöbyns skola. Språkstöd i samiska i förskolan förekommer också.

En dag på Valsjöbyns skola

Huvuduppgiften i arbetet är att planera, undervisa och inspirera barn och elever utifrån de kommunala och nationella styrdokumenten.

Tillsammans med elever och övriga på skolan och förskolan skapar ni goda förutsättningar för lärande och kunskapsförmedlande.

Din kompetens

Vi söker dig som har erfarenhet av undervisning och talar och skriver sydsamiska.

Det är även viktigt att du är en god pedagogisk ledare. Du är engagerad och har ett genuint intresse för ungdomars utveckling och lärande. Du kan lyssna, uppmuntra, inspirera och utmana dem att utvecklas vidare.

Då arbetet sker i samverkan med andra krävs att du har god samarbetsförmåga, vilket även är viktigt för en god kommunikation med elever, vårdnadshavare, kollegor och övriga.

Då arbetet kan ske på olika platser är körkort meriterande.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Vikariat på hel- eller deltid under läsåret 2019/2020 med möjlighet till förlängning. Tillträde snarast.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Fackliga företrädare nås via kommunens växel 0640 161 00.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-09-23