Glad människa på ett kontor

Skoladministratör för förskola

Ett jobb med plats för gemenskap.

Är du en strukturerad person med god organisationsförmåga? Tycker du att ett gott bemötande är viktigt och gillar att jobba tillsammans med andra? Då kan du vara den vi söker som skoladministratör till förskolorna i Änge skolområde!

En dag som skoladministratör

Skoladministratören är en sammanhållande kraft i ett skolområdes många verksamheter. Såväl kommunikation som service ska ges till många olika personer utifrån deras behov under en dag.

Skoladministratören fungerar som ett administrativt stöd till både skolledning, förvaltning och lärare samt övrig personal inom skolområdet. Samarbete med sker med kommunens HR-avdel­ning, ekonomiavdelning och samhällsbyggnadsförvaltning liksom internt inom förvaltningens olika avdelningar.

Skoladministratörerna har sina arbetsplatser utspritt i kommunen och leds av en chef som är placerad i Krokom. Det dagliga arbetet på expeditionen leds av skolområdets rektorer. Arbetet omfattar bland annat personal, löne- och budgetadministration liksom administration av elever och barnomsorgsärenden.

Din kompetens

Du har fullgjord gymnasieutbildning, gärna från ekonomiska programmet, eller annan utbildning som bedöms som lämplig. Vi söker en person som är strukturerad med god organisations­för­måga. Ditt arbetssätt ska kännetecknas av gott bemötande, hög servicekänsla och god lag­anda. Vi ser att du är flexibel och gillar varierande arbetsuppgifter samt att du delar de värderingar som vår skollag och våra läroplaner vilar på!

De digitala stödsystem som bland annat används är:

  • Heroma för personal- och löneadministration
  • Visma för kontering och fakturahantering
  • Procapita för barn- och elevregistrering
  • Infomentor som digital lärplattform i grundskolan

Vi ser att du behöver behärska minst ett eller flera av dessa system samt i övrig kunna hantera Officeprogrammen såsom Word och Excel. Vi ser också att du kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Meriterande är liknande arbetslivserfarenhet samt om du talar och skriver samiska och har kultur­kompetens kring det samiska samhället. Personlig lämplighet väger tungt!

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Vikariat på minst 75 procent men kan eventuellt bli upp till 100 procent. Vikariatet sträcker sig till och med den 30 juni 2020 med möjlighet till förlängning. Intervjuer sker löpande och du kan därför bli kallad till intervju före sista ansökningsdag. Tillträde den 1 oktober.

Facklig kontaktperson: Pija Welander, Vision, 0640 172 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-09-16