Bild på kollegor

Program­ansvarig på Krokoms bib­liotek

Ett jobb med plats för utveckling.

Har du förmågan att organisera och dessutom erfarenhet av arbete med kulturverk­sam­het? Gillar du att jobba självständigt men även att samarbeta? Då kan du vara den vi söker som programansvarig på biblioteken.

En dag på Krokoms bib­liotek

Krokoms bibliotek har beviljats projektmedel från Statens kulturråd, att under två år utveckla programverksamheten på biblioteken. Krokoms kommuns bibliotek består av huvudbibliotek i Krokom och filialer i Föllinge, Nälden, Kluk, Ås och Änge. Det finns även en bokbuss som besöker skolor och förskolor och allmänhet i kommunen.

Krokoms bibliotek söker därför dig som vill arbeta med att utveckla programverksamheten på biblioteken i kommunen. Det innebär att planera, marknadsföra, genomföra och implementera programverksamhet på biblioteken i nära samarbete med ordinarie bibliotekspersonal, tjänste­män inom kommunen samt andra tänkbara samarbetspartners som föreningar, organisationer och studieförbund. Du kommer alltså att vara spindeln i nätet som ska hålla i alla trådar.

Den programansvarige ska verka för att lyfta fram och arbeta med

  • Bibliotekens uppdrag enligt bibliotekslagen
  • Kommunens biblioteksplan
  • De kommunala målen som biblioteket har i uppdrag att arbeta med

Din kompetens

Vi vill att du har erfarenhet av att arbeta med kulturverksamhet samt förmåga att organisera och leda ett projekt för implementering i ordinarie verksamhet. Det är meriterande om du är utbildad bibliotekarie.

Vi ser att du är en person som kan arbeta självständigt och har förmåga att planera och organisera din arbetsdag och projektets verksamhet. Du har också lätt att kommunicera och lätt att samverka med andra.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Projektanställning på 50 procent under cirka två år med tillträde enligt överens­kommelse.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-09-30