Lärare samtalar med en elev

Speciallärare

Ett jobb med plats för gemenskap

Är du legitimerad lärare F-6 med vidareutbildning som speciallärare? Har du kun­skap om språkstörning, tecken som stöd samt bildstöd? Då kan du vara den vi söker till Rödöns skola.

En dag som speciallärare

Nu söker vi en lärare till Rödöns skola, en F till 6 skola med ungefär 70 elever. I skolans lokaler befinner sig också fritidshemmet. Detta är en möjlighet att, tillsammans med en kompetent och engagerad fritids- och lärarpersonal, vara med och skapa framgång för alla elever. Vi har hög behörighet och ett gott arbetsklimat där vi stöttar och hjälper varandra. Skolan har tillgång till en fantastisk skolgård samt närhet till skog, mark och Storsjön.

Du arbetar som speciallärare i arbetslaget F-6. Att undervisa och inspirera våra elever utifrån de kommunala och nationella målen är huvuduppgiften i arbetet. En annan viktig del är att uppmärk­samma utvecklingsbehov och driva utveckling av verksamheten mot uppställda mål, att vara en viktig del i skolans utveckling.

Du är en viktig del i arbetslaget och skapar tillsammans med elever och kollegor förutsättningar för lärande, kunskapsförmedlande och handleder mot målen för verksamheten. Det finns stora möjligheter att använda dina kunskaper och erfarenheter för att tillsammans med dina kollegor vidareutveckla verksamhetens arbetsformer. Din undervisning behöver vara varierad och flexibel för att möta alla elevers behov.

Din kompetens

Vi söker i första hand dig som är legitimerad lärare F-6 med vidareutbildning som speciallärare. Vi ser gärna att du har kunskap om språkstörning, tecken som stöd samt bildstöd. Det är meriterande om du har förankring i samisk kultur och har traditionella samiska kunskaper samt talar något samiskt språk.

Du har erfarenhet av att självständigt leda undervisning och av tidig läs-, skriv och matematikinlärning. Vi vill att du har empatisk förmåga för att kunna förstå barnens behov och möta dem där de befinner sig samt för att kunna lyssna, uppmuntra och utmana dem att utvecklas vidare mot målen.

Du ser arbetslaget som en resurs och det är självklart för dig att på ett positivt sätt bidra till att lösa gemensamma uppgifter. Vi fäster stor vikt vid ditt intresse för att delta i utvecklingsarbete.

Vår värdegrund

Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord:

Välkomnande – Här är alla välkomna!

Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.

Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.

Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Övrigt

Tillsvidareanställning på heltid med tillträde enligt överenskommelse. Fackliga kontaktpersoner nås genom Krokoms kommuns växel 0640 161 00.

Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:
2019-08-06