Arbetshandledare till Daglig verksamhet

Vi söker dig som vill arbeta med och bidra till meningsfulla och utvecklande dagar inom daglig verksamhet i Krokom.
Ett jobb med plats för engagemang och utveckling
Välkommen till oss
Daglig verksamhet är en del av Stöd och service i Krokoms kommun och består av ett flertal olika enheter. Målet med verksamheten är att främja individernas personliga utveckling och därigenom stärka deras möjlighet till större delaktighet i samhället. Detta gör vi genom att erbjuda meningsfull sysselsättning, utveckling och gemenskap utifrån den enskildes behov och önskemål. Allt detta med utgångspunkt i LSS (Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade) och Socialtjänstlagen.
Socialförvaltningen består av 600 medarbetare där bredden på uppdraget är omfattande. Förvaltningen är indelad i fem verksamhetsområden och finns i hela kommunen. Här ansvaras för att ge vård och omsorg, stöd och service samt hälsa och sjukvård till kommunens medborgare som har behov av det, i alla skeden av livet.
Sök jobbet här Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Sista ansökningsdatum
En dag som arbetshandledare på Daglig verksamhet
En dag som
arbetshandledare på Daglig verksamhet
Vi söker nu tillsvidareanställd arbetshandledare till daglig verksamhet för att ersätta medarbetare som går i pension och för att möta framtidens behov.
Individerna inom daglig verksamhet har olika förutsättningar och står inför olika utmaningar, svårigheter och möjligheter. Som arbetshandledare är din uppgift att stödja individerna i deras dagliga sysselsättning genom ett pedagogiskt arbetssätt och ett lågaffektivt bemötande. Arbetet inom Krokoms kommuns dagliga verksamhet består både av motiverande och strukturerande uppgifter, omvårdnadsarbete och framförallt fokus på individernas respektive behov. Inom verksamheten arbetar totalt cirka 17 arbetshandledare fördelat på flera mindre enheter och det är av stor vikt att kunna samarbeta och tillsammans lägga upp arbetet på ett effektivt och hälsosamt sätt.
Inom daglig verksamhet skapar vi bland annat individuella scheman, checklistor och framförallt genomförandeplaner utifrån individens behov i centrum (IBIC) för att stödja personens egna förmågor och för att arbeta med bibehållande och utveckling av färdigheter.
En stor del av arbetshandledarnas uppdrag består även i att utveckla lämpliga arbetsuppgifter till individerna och då daglig verksamhet är föränderlig behöver du ha en kreativ syn på din roll och vara beredd på att grupp och uppdrag förändras utifrån de individer som kommer till oss. Den dagliga sysselsättningen kan bestå av olika former av aktiviteter.
Arbetet ställer krav på att du har gott bemötande, god samarbetsförmåga, är öppen för förändringar, har ett reflekterande förhållningssätt och att du arbetar efter överenskomna mål. Vi fäster stor vikt vid din förmåga att anpassa arbetsuppgifter och aktiviteter utifrån individens egen förmåga.
Du lyssnar, kommunicerar och löser olika situationer på ett konstruktivt sätt vilket leder till att du skapar förtroende och ett gott samarbete. I gruppen skapar du engagemang och delaktighet genom att inspirera till arbetsglädje och visa på goda exempel.
Du har en förmåga att arbeta självständigt, har stor ansvarskänsla, tar egna initiativ samt har ett engagemang och öppenhet för utvecklingsarbete inom verksamheten.
Din kompetens
Din kompetens
För att lyckas i rollen är det att föredra om du har utbildning motsvarande undersköterska, stödpedagog, socialpedagog, grundläggande pedagogisk utbildning eller motsvarande samt erfarenhet av arbete med funktionsnedsättning.
Erfarenhet och kunskap av att arbeta med tydliggörande pedagogik, problemskapande beteende, digitala lösningar och hjälpmedel är meriterande.
Det är även meriterande om du har kunskap och erfarenhet om personer med fysiska och psykiska funktionsnedsättningar. Aktuella områden kan vara intellektuell funktionsnedsättning, autismsspektrumtillstånd, psykisk ohälsa, beroendeproblematik, åldrande och demenssjukdomar
Kommunikation och dokumentation är centrala och viktiga delar i verksamheten så en förutsättning är goda kunskaper i det svenska språket, både verbalt och i skrift.
Datorvana och B-körkort är ett krav.
Övrigt
Övrigt
Tillsvidareanställning på 100 % med tillträde snarast enligt överenskommelse.
Sista ansökningsdag: 2025-04-30
Arbetstiderna är i nuläget förlagda till dagtid under vardagar.
Intervjuer kommer att hållas löpande under ansökningstiden så vänta inte med att skicka in din ansökan.
Inför rekryteringsarbetet har vi tagit ställning till rekryteringskanaler och marknadsföring. Vi undanber oss därför kontakt med säljare.
Sista ansökningsdag:
Krokom – kommunen mitt i Jämtland
Krokom – kommunen mitt i Jämtland
Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 700 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats.
Kommunen ingår i samiskt förvaltningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.
Jag är jätteförtjust i den här platsen, här känner jag att jag kan leva länge
Läs mer om berättelserna från våra 193 byar
Berättelser från våra 193 byar
-
Mer intryck än avtryck i Näversjön
Olof badar varje dag, skideliten hittar till Thomas skidverkstad i byn och Tina tänker aldrig flytta härifrån. För Ingmari finns både ett miljötänk och ett arbetsmiljötänk kring valet att såga ved med eldriven motorsåg. Lars kan allt om solenergiparken i Näversjön där alla dessa bybor är delägare, lever klimatsmart och är självförsörjande på el.
#193byar #ByNäversjön -
Mellan två sjöar ligger vackra Ytterån
Passerar du Ytterån på E14 ser du ingenting av allt det vackra och livfulla som denna by har. Du ser inte de vackra silversmyckena som Tina gör i sitt gästrum. Du smakar inte heller Fridas marmelad med älgört och citron som hon kokat i köket på Folkets hus. Du hör inte heller Karin och Elisabet när de smider planer för byns framtid. Det här är Ytterån – där du måste åka in på byvägarna för att se smultronställena.
#193byar #ByYtterån -
Rönningsberg – där djuren är i centrum
Det går inte att berätta om Rönningsberg utan att nämna Ede, de här byarna sitter nämligen ihop. På samma sätt kan man inte berätta om dessa byar utan att nämna alla djuren. För här lever många olika djur som det kommuniceras med på olika sätt. Ulrika kommunicerar telepatiskt, Katarina med kroppsspråket och Mimmi använder vallhundar som nästan har hypnotisk effekt på fåren.
#193byar #ByRönningsberg -
Driftigt och härproducerat i Störåsen
I ett fjös kokas det schampo, i ett annat mjölkas Jerseykor och i ett vardagsrum bakas det tysk schwarzwaldtårta. Störåsen imponerar med alla sina företag som verkar och som stöttar varandra i byn. Dessutom hittar många av dem ingredienserna till sina produkter på ängarna och i skogarna i Störåsen.
#193byar #ByStöråsen -
Bakvattnet – här finns paradiset
Distansarbete, klimatförändringar och förverkligandet av sina drömmar. Ja, anledningarna är många till att människor hittar till Bakvattnet. Stugfolket har ingen press att ha snygga kläder på sig och äntligen finns ett matställe i byn igen. Klimatförändringarna har gjort att den tyska barnfamiljen nu flyttar till byn. Det är återigen hundarnas tassar som tar familjen hem – hem till Bakvattnet.
#193byar #ByBakvattnet
Vår värdegrund och din växtkraft
Vårt arbete ska genomsyras av våra värdeord
- Välkomnande – Här är alla välkomna!
- Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
- Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
- Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.
Vi gör plats för din växtkraft!
I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växtkraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att utvecklas. Vill du växa med oss?
Hur söker jag tjänsten om jag har skyddad identitet?
Om du har skyddad identitet och vill söka den här tjänsten så ska du kontakta kundcenter 0640 161 00. Be om att bli kopplad till HR-konsult.
Du ska alltså inte skicka in din ansökan via vårt rekryteringssystem.
Kontakt
Så här tycker våra medarbetare
Ansökan
Sista ansökningsdatum:
Relaterad information
Facklig representant
- För fackliga representanter kontakta kommunens kundcenter.
- 0640 161 00
- kundcenter@krokom.se