Ansökningstiden har gått ut

Vi söker hälso- och sjuk­vårds­personal, bistånds­hand­lägg­are och äventyrare!

Fotograf Per Johan Göransson

Inför sommaren behöver vi stärka upp vårt team men samtidigt vill vi att du ska få ut så mycket som möjligt av din vistelse hos oss i Krokoms kommun. Är du fiskare, vandrare eller cyklist? Nattuggla eller morgontupp? Välj ditt äventyrspaket med gratis boende under ditt sommarvikariat hos oss. Välkommen till Krokom!

Ett sommarvikariat med plats för äventyr och gratis boende

Krokom - kommunen mitt i Jämtland

Arbetsuppgifter och kvalifikations­krav

Arbetsuppgifter och kvalifikations­krav

För arbete som distrikts­sköterska/sjuksköterska, arbetsterapeut eller fysio­terapeut krävs yrkes­legitimation.

I arbetsuppgifterna ingår ansvar att planera och genomföra hälso- och sjukvårdsåtgärder. Detta sker genom dina insatser direkt till person eller genom hand­ledning, delegering och uppföljning. Vi arbetar tillsammans med omvårdnads­personal på särskilt boende och i hemsjuk­vården samt inom kommunens LSS-verksamheter inom vård och omsorg. Du har en viktig roll i samarbete med övriga professioner kring individen.

För tjänsten som biståndshand­läggare krävs socionom examen och några års erfarenhet av bistånds­handläggning.

I arbetet ingår ansvar för att utreda och fatta beslut enligt gällande lagstiftning och genomföra upp­följningar. Du har en viktig roll i sam­verkan med övriga professioner och är en nyckelperson när det gäller vårdplanering.

B-körkort krävs för samtliga tjänster.

Vid samverkan med regionen används vårdplaneringssystemet Cosmic link. Dokumentation sker i journalsystemet VIVA.

Boende

Boende

Vi kommer att erbjuda boende med minst vandrarhemsstandard. Eget rum och badrum med tillgång till kök och tvätt. Egen stuga eller lägenhet kan också bli aktuellt.

Nordens bästa fiske!

Nordens bästa fiske!

Krokoms kommun erbjuder några av Nordens absolut bästa fiske­platser – och de flesta kommer du att få fiska helt gratis i. Från vid­sträckta fjäll till skogens trollska tjärnar och dundrande forsar. Öring, röding, gädda och harr – här finns drömfiskarna i de vackraste av omgivningar.

En man rensar fisk vid en fjällsjö

Ta med både hunden och fiskespöt på fjäll­turen, så får du garanterat ett minne för livet. Fjällkedjan och dess vilda vatten finns bok­stavligen framför näsan på dig i vår kommun.

Här får du mer inspiration om fiskeparadiset i Krokoms kommun

En man håvar fisk från en båt. En hund tittar nyfiket på.

Vandring

Vandring

Oavsett om du är proffs eller nybörjare inom vandring så kan du rikta in kom­passen mot Krokoms kommun. Vi kan stoltsera med en av Europas sista orörda skogs- och fjällområden, näm­ligen Hotagens naturreservat, där bara orken och tiden sätter stopp för äventyret.

Hotagens naturreservat är ett samiskt kultur­landskap som också är ett hem och arbetsplats för många samer i Krokoms kommun.Du får heller inte missa en tur upp på Önrun, en kort och lättsam vandring på 1,5 km upp till toppen, där du bjuds på en makalös pano­ramavy över skogs- och fjällandskap. Den som vill vandra längs utstakad led i magisk fjällmiljö har ett femtontal leder att välja på.

Vill du under din vandring uppleva en del av kulturhistorien? Ett måste är då en tur förbi häll­ristningarna i Glösa som skapats av människor för 6000 år sedan!

Vill du utforska omgivningen så har du även Åres fjällvärd runt hörnet! Möjligheterna är oändliga.

Här kan du läsa mer om att vandra i Krokoms kommun

Krokom – kommunen mitt i Jämtland

Krokom – kommunen mitt i Jämtland

Krokoms kommuns gränser sträcker sig från Storsjöns stränder i söder, till de vidsträckta och vilda fjällen i norr och i öster tar det norrländska inlandets stora skogar vid. Här bor dryga 15 000 invånare, mitt i Jämtlands län, med närhet till goda kommunikationer till övriga Sverige. Här finns fantastiska möjligheter till ett rikt kultur- och friluftsliv. Hit flyttar människor och här vill man stanna, för här får själva livet ta plats.

Kommunen ingår i samiskt för­valtningsområde, vilket gör att vi arbetar för att stärka det samiska språket, att synliggöra kulturen och ge samerna inflytande.

Jag är jätteförtjust i den här platsen, här känner jag att jag kan leva länge

Läs mer om berättelserna från våra 193 byar

Berättelser från våra 193 byar

Vår värdegrund och din växtkraft

Vårt arbete ska genom­syras av våra värdeord

  • Välkomnande – Här är alla välkomna!
  • Modig – Vi har mod att anta utmaningar, vi tänker annorlunda och vi vågar fatta beslut.
  • Nära – Vi är tillgängliga och sätter dem vi är till för i första rummet.
  • Pålitlig – Vi är professionella, tänker långsiktigt och arbetar hållbart.

Vi gör plats för din växtkraft!

I vår kommun ska alla kunna vara med och påverka. Närheten och tryggheten människor emellan skapar förutsättningar för mod, idéer och glädje. Vår vision är att ge plats för växt­kraft – för företagare, familjer och för dig som medarbetare. Att jobba i Krokoms kommun innebär stora möjligheter att ut­vecklas. Vill du växa med oss?

Ansökan

Sista ansökningsdatum:

Meny