Driftstörning på Östersunds vattenverk - vattenkunder i Ås påverkas

En drifstörning har inträffat på Östersunds vattenverk. Vattnet har behövt kloreras vilket påverkar smak och lukt på vattnet. För Krokoms kommun innebär det att kunder med kommunalt vatten i Sånghusvallen och Byskogen i Ås blir påverkade.

Östersunds vattenverk har haft en driftstörning som leder till en tillfällig störning av leveransen av dricksvattnet. Dricksvattnet kommer att smaka och lukta klor fram till sen eftermiddag. Använd inte vattnet för dryck, matlagning eller dusch om det luktar mycket klor. Spola i kranarna tills det slutar lukta.

Problemet i vattenverket är åtgärdat men det finns vatten i ledningarna som behöver pumpas ut. Under sen eftermiddag beräknas kloret vara utspolat. Östersunds vattenverk levererar vatten till kommunala vattenkunder i Sånghusvallen och Byskogen i Ås.

En del människor är överkänsliga mot klor. Det finns ett enkelt sätt att bli av med klor i sitt kranvatten. Om man tillsätter en knivsudd askorbinsyra per liter vatten avkloreras vattnet omedelbart. Askorbinsyra är C-vitamin och finns att köpa som pulver på apotek eller i livsmedelsaffär.

Läs mer om klor i dricksvatten på krokom.se/vatten Länk till annan webbplats.

Meny