Vinterdispens skolskjuts - ansök senast 1 oktober

Vintersäsongen närmar sig med stormsteg och du som vårdnadshavare kan ansöka om vinterdispens gällande skolskjuts för ditt barn.

Vinterdispens kan beviljas utifrån kombinationer av trafikförhållanden som kraftigt försvårar eller omöjliggör vårdnadshavares vanliga tillsynsansvar.

  • Mörker, höga plogkanter och extra smala vägar är exempel på förhållanden som särskilt tas i beaktande.
  • Har ni redan fått ett beslut om skolskjuts med anvisning på taxi eller linjetrafik så kan anvisningen bli densamma. Det är helt beroende på omständigheterna och avståndet till upphämtningsplatsen. Det beror på att vi i våra anvisningar på beslut som rör hela läsåret försöker anpassa oss utefter vintersäsongen i största möjliga mån.

Vinterdispens gäller från och med vecka 45, 2023, till och med vecka 13, 2024. För att handläggningen av vinterdispensansökan ska kunna ske så snabbt som möjligt, behöver du skicka in din ansökan senast 1 oktober. Det görs via kommunens e-jänst där du loggar in med din e-legitimation. Observera att om du redan lämnat in ansökan om vinterdispens tidigare under 2023 behöver du inte skicka in en till.

Det är samma e-tjänst som för vanlig ansökan om skolskjuts, fast ni kryssar i rutan ”vinterdispens” istället för ”växelvis boende”, ”trafikförhållanden” eller ”särskilda skäl”.

Till e-tjänsten för skolskjuts Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Meny