Translate site

Startsida Krokoms kommun

Genomskinliga säckar på våra återvinningscentraler

Från hösten 2017 kommer våra återvinningscentraler successivt övergå till att endast ta emot genomskinliga säckar. Det gör vi för att minska andelen felsorterat avfall och skapa en bättre arbetsmiljö för vår personal.

Våra återvinningscentraler är välbesökta platser och varje vecka tar vi emot stora mängder avfall. Mycket avfall levereras i svarta eller färgade sopsäckar vilket ställer till en del problem. Merparten av avfallet är rätt sorterat. Men tyvärr händer det att vi hittar exempelvis elavfall, mediciner, färgburkar och oljefilter där det inte hör hemma.

Därför ska det avfall som lämnas på våra återvinningscentraler framöver vara packat i genomskinliga sopsäckar. Eftersom personalen får en chans att se vad som finns i säckarna blir det lättare att förebygga att avfall hamnar fel.

Du som besöker oss och har packat ditt avfall i färgade sopsäckar ges möjlighet att sortera på plats. Vi har informerat butiker som säljer svarta sopsäckar att de bör erbjuda genomskinliga sopsäckar i fortsättningen.

Kravet på genomskinliga sopsäckar är ingenting vi är ensam om. De flesta kommuner i exempelvis Västerbottens och Västernorrlands län har infört detta med gott resultat och kravet gäller nu i hela Jämtland.

Uppdaterad 2017-12-12 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se