Translate site

Startsida Krokoms kommun

Återvinningscentraler

Återvinningscentraler (ÅVC) är bemannade insamlingsställen där privatpersoner som bor eller har fritidshus i Krokoms kommun kan lämna grovavfall och farligt avfall kostnadsfritt. Servicen ingår i grundavgiften.

ÅVC-besök ingår inte i grundavgiften för verksamheter. Däremot går det bra att lämna mindre mängder grovavfall mot särskild avgift.

I Krokoms kommun finns återvinningscentraler i Föllinge, Hotagen, Krokom, Landön och Åse.

På återvinningscentralerna kan du lämna allt från soffor och farligt avfall till kylskåp och trädgårdsavfall. Allt avfall måste sorteras av avfallslämnaren. Vi tar inte emot osorterat avfall.

Tänk på att sortera ditt avfall samtidigt som du lastar bilen eller släpvagnen så blir ditt besök på ÅVC smidigare. Detaljkarta över Krokoms ÅVCPDF.

Vet du inte riktigt vad som ska kastas var, finns alltid personal som kan hjälpa dig till rätta.

Tänk på att lämna ditt farliga avfall i originalförpackning eller att märka upp innehållet tydligt. Blanda aldrig olika typer av farligt avfall.

Vissa saker får aldrig läggas i soppåsen eller spolas ner i avloppet!

Detta ska alltid lämnas på en ÅVC:

  • Kemikalier som färg, lim, sprayburkar, oljefilter, petroleumprodukter, rengöringsmedel, nagellack, aceton mm
  • Elavfall dvs. saker som drivs med sladd eller batterier, exempelvis hushållsmaskiner och leksaker, men även lysrör och glödlampor.
  • Alla batterier, även miljöklassade ska lämnas till batteriinsamlingen. Tänk på att många leksaker innehåller inbyggda batterier. Bilbatterier kan du lämna på en återvinningscentral eller där du köpt dem.
  • Kyl, frys och vitvaror kan innehålla miljöfarliga ämnen. Kylar och frysar kan innehålla freoner som förstör ozonlagret.

På Krokoms ÅVC finns Återbruket där du kan skänka saker som kan renoveras och fräschas upp, för att sedan säljas i butiken i Krokom.

OBS! Förpackningar av plast, papper, metall eller glas samt tidningar ska inte lämnas på en återvinningscentral. Dessa slänger du på en återvinningsstation. På vissa av våra återvinningscentraler finns det även en återvinningsstation.

Läs mer om hur du ska sortera ditt avfall i Avfallsguiden som finns till höger i menyn ”Läs mer”.

Uppdaterad 2017-12-12 av Ulla Eriksson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

Följ Krokoms kommun på Facebook
Följ Krokoms kommun på Instagram
Följ Krokoms kommun på YouTube

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (mån-tor kl 08-17, fre kl 08-16)  |  Fax 0640-161 05 
Organisationsnummer: 212000-2478 | krokoms.kommun@krokom.se
VAT: SE212000247801

Cookies på krokom.se