En fantastisk första dag

Illustration huvudroll

Hos oss i Krokoms kommun har alla medarbetare en huvudroll.
Malin är ny kundtjänsthandläggare för Vatten- och renhållningsavdelningen. Här skriver hon om det varma välkomnandet hon fick när hon började sitt nya jobb.

Jag har varit arbetslös av och till sen min fasta tjänst på ett företag i Östersund flyttades till Stockholm våren 2017. Jag har haft fyra vikariat efter det, men har varit arbetslös mellan alla vikariat. Hur lätt är det att vara arbetslös när man är fyllda 50 och det dessutom dyker upp något som heter Corona och hela världen stannar…


Det har inte alls varit lätt att få jobb kan jag berätta, jag vet inte HUR många jobb jag har sökt men bara fått ”tyvärr nej”. Jag blev jätteförvånad när chefen för Renhållning på Krokoms kommun ringde mig om en intervju, va, frågar du mig?! Jag hade inte stora förhoppningar när jag åkte till intervjun. Men det gick riktigt bra (de var fyra personer som intervjuade mig, så det kändes lite nervöst), och gissa min lycka och förvåning när jag blev erbjuden jobbet!

Jag fick jobbet trots att jag fyllt 50, men det visar ju att det finns några arbetsgivare som även ser till erfarenhet och inte bara ålder! Min första dag var helt fantastisk! Allt var klart med arbetsplats, dator, telefon, nycklar, lösenord till alla olika program osv, och det var ordnat schema om vem som skulle handleda mig. Det var en blomma med Välkommen-skyltt på mitt skrivbord! Så gott som allt var ordnat, det var allt man kunde önska sig när man kommer till en ny arbetsplats! Jag har nu jobbat drygt 1,5 månad och trivs jättebra, jag har lärt mig otroligt mycket om saker jag inte haft en aning om när det gäller vatten och renhållning. Jag lär mig även undan för undan var alla små byar ligger i Krokoms kommun. ☺


Mina arbetsuppgifter har hittills bestått av enklare saker, som exempelvis att besvara de enklare e-tjänsterna, beställa sopkärl, ändra soptömning, beställa slamtömningar, ändra i kundkort (till exempel rätt mobilnummer och adress). Jag har även jobbat med vattenmätaravläsningar, aviserat och ombokat mätarbyten, gjort förenklat ägarbyte, korrekturläst kundutskick, skickat fakturakopior mm.
Jag har även fått göra studiebesök, jag har varit med på vattenmätarbyten, byte av servisventil, samt kollat in ÅVC och åkt med renhållningskillarna en runda. Det känns som att jag kommit in i upplärningen på ett bra vis, och likaså i sammanhållningen på vatten och renhållning.


Jag är djupt tacksam att jag som passerat 50-sträcket har fått en sådan här möjlighet!


Malin_Lundgren
  • Malin Lundgren
  • Kundtjänsthandläggare

Meny