Translate site

Startsida Krokoms kommun

Vuxenutbildning

Vuxnas lärande i Krokoms kommun sköts av Lärcentrum 

Målet med vuxnas lärande är att alla ska ha möjlighet till studier oavsett ålder och bostadsort. Vi samarbetar med landets alla kommuner när det gäller gymnasial vuxenutbildning. De flesta av de kurser och utbildningarna vi köper finns i Östersunds utbud.

Lärcentrum är en mötesplats, dit människor kommer för att delta i allt från studiecirklar till universitetsprogram. Lärcentrum fungerar också som ett paraply för kommunens vuxenutbildning.  Vi kan erbjuda modern teknik och vägledning i trivsamma lokaler på Nyheden, andra våningen i "Röda paviljongen". Läs mer på Lärcentrums hemsida via länken till höger. Komvux i Krokom erbjuder SFI (svenska för invandrare) och Särvux.

SFI och Särvux 

SFI, svenska för invandrare, kan erbjudas vuxen (från och med 1 juli det år man fyller 16) som inte har grundkunskaper i svenska och är folkbokförd i kommunen.

Särvux är en skolform som följer samma läroplan som gymnasieskolan och kommunala vuxenutbildningen men har egna kursplaner och timplaner. Skolformen vänder sig till vuxna som har någon form av funktionsnedsättning och som vill komplettera sin utbildning.

Aktuellt våren 2017

Under ett antal torsdagar, med start den 2 februari kl 15.00-17.00, bjuder Lärcentrum in till ett antal informationsträffar om högskolestudier kopplade till jobbmöjligheter i Krokoms kommun.
Plats: Lärcentrum, Nyhedens skola, Röda paviljongen.

Ta del av hela programmet härPDF

Uppdaterad 2017-01-24 av Thory Andersson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05  |  E-post »