Translate site

Startsida Krokoms kommun

Talande webb

Som stöd för personer som hellre lyssnar än läser, eller har exempelvis läs- och skrivsvårigheter, finns en funktion för att få webbplatsens innehåll uppläst. Funktionen heter talande webb.

Du kan ladda ner och installera Talande webb på datorn eller spara på ett usb-minne och köra programmet från usb-minnet. Det sistnämnda alternativet passar bra om det inte är din egen dator eller om du inte har rättigheter att installera program på datorn.

Ladda ner Talande Webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Läs mer om Talande Webblänk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster

Talande Webb Plus

Om du vill använda Talande Webb Plus i din smartphone eller surfplatta, på Mac eller på en dator där du inte vill ladda ner hjälpmedlet finns alternativet Talande Webb Plus. Om du klickar på länken nedan öppnas ett verktygsfält som gör att du kan peka och få menyer och innehåll uppläst samtidigt som du får en visuell återkoppling.  ”Aktivera Talande Webb Plus"

Mer information om de olika funktionerna för Talande Webb Pluslänk till annan webbplats

Så här fungerar Talande Webb

Med Talande Webb kan du peka och få allt innehåll uppläst samtidigt som texten markeras visuellt med textremsa, fokus/nedtoning eller läslinjal. Du kan själv ställa in hur texten ska visas, vilka typsnitt och färger som ska användas.

Talande Webb läser webbsidor och pdf-filer och du kan spara uppläst tal som mp3. Talande Webb kräver ingen installation. Du laddar bara ner programfilen och sparar den där du vill att programmet ska ligga, exempelvis på datorns skrivbord. Du kan också spara programmet på ett usb-minne eller en cd-skiva om du vill kunna ta med dig Talande Webb och använda på andra datorer.

Uppdaterad 2014-05-27 av Nils-Erik Mattsson

Kontakta oss
Har du tekniska frågor eller vill kommentera informationen på sidan så kan du kontakta webbredaktionen. Klicka här!

KROKOMS KOMMUN Offerdalsvägen 8, 835 80 Krokom
Tel. 0640-161 00 vxl (vardagar kl 08-17)  |  Fax 0640-161 05  |  E-post »