Nyheten har passerat sitt bäst före-datum

Förlängd ansök­ningsperiod för el­stöd till föreningar

Mans hand and Cue arm playing snooker game or preparing aiming to shoot pool balls on a green billiard table. Colorful snooker balls on green frieze

Kommunstyrelsen har tagit beslut om ett extra föreningsstöd för el- och driv­medel­skostnader. Elstödet kan sökas av föreningar i Krokoms kommun som har ett eget elavtal samt får något av de kommunala bidragen, anläggningsbidrag eller lokalbidrag för ägda lokaler. Ansökningsperioden är förlängd till 15 maj.

Så här ansöker din förening om elstöd

Vi förlänger ansökningsperioden!

Ansökan är öppen till och med 15 maj 2023 och sker på en särskilt framtagen ansökningsblankett. Blanketten kan skickas in via e-post, post eller lämnas in hos kommunens Kundcenter. Obs - det står ett gammalt sista datum på blanketten - det är 15 maj som gäller.

Här laddar du hem blanketten i word-format Word, 104.8 kB.

Här laddar du hem blanketten i pdf-format Pdf, 170.1 kB.

Vilka kan ansöka om elstöd?

Vilka kan ansöka om elstöd?

Elstödet kan sökas av föreningar i Krokoms kommun som har ett eget elavtal samt får något av de kommunala bidragen, anläggningsbidrag eller lokalbidrag för ägda lokaler.

För vilken period gäller elstödet?

För vilken period gäller elstödet?

Elstödet baseras på mellanskillnaden av kostnaderna för elförbrukningen under november 2022 – februari 2023 jämfört med november 2021 – februari 2022.

Hur stor är summan för elstödet?

Hur stor är summan för el­stödet?

Stödet utgörs av en procentuell del av mellanskillnaden och summan som utbetalas beror på mellanskillnadens storlek, elstödets totala budget och antal sökande föreningar.

Elstödets totala budget och tidpunkt för utbetalning beslutas av kommun­styrelsen under 2023.

Hur ansöker man om elstödet?

Hur ansöker man om elstödet?

Ansökan är öppen 12-26 april 2023 och sker på en särskilt framtagen ansökningsblankett. Blanketten kan skickas in via e-post, post eller lämnas in hos kommunens kundcenter.

Hoppa hit för att ladda ner blankett och ansöka

Meny